© Dick Demey

STVV-coach Thorsten Fink topkandidaat om Wouter Vrancken op te volgen bij KRC Genk

Genk/Sint-Truiden -

De kans is groot dat STVV-coach Thorsten Fink de opvolger wordt van Wouter Vrancken bij KRC Genk. Een eerste gesprek tussen beide partijen was positief, Genk heeft nog twee andere ijzers in het vuur.

Marnik Geukens, Gunter Schoofs

De Genkse zoektocht naar een nieuwe coach is in een volgende fase beland. Head of Football Dimitri de Condé praat nog met drie gegadigden, waarbij Thorsten Fink in poleposition ligt. Verwacht wordt dat het dossier in de loop van volgende week in een stroomversnelling komt.

Veel plusjes

Het is geen verrassing dat Thorsten Fink (56) helemaal bovenaan het Genkse verlanglijstje staat. De Duitse coach onderscheidde zich tijdens zijn eerste seizoen op Stayen. Daarin stond hij met een duidelijke visie voor verzorgd en attractief voetbal, waarbij hij vlot jonge talenten in zijn elftal integreerde en hen snel stappen liet zetten. Allemaal plusjes, die perfect in het profiel van de ideale Genkse trainer passen.

© madman

Fink heeft nog een contract in Haspengouw, maar dat zou voor geen enkele geïnteresseerde club een obstakel betekenen. Zelf geeft hij aan dat hij het seizoen uitdoet “en dan wel zal zien”. De Duitser verkeert in een luxepositie. Naast KRC Genk informeren er ook buitenlandse clubs, wat Fink in een sterke positie brengt aan de onderhandelingstafel.

Ook speler(s) in zijn zog?

STVV beseft al een poos dat na een knap seizoen de kans heel groot is dat Fink de club ondanks een lopend contract zal verlaten. De Truienaars dreigen naast een beperkte financiële vergoeding vooral een sportieve kater over te houden aan een vertrek van de architect van de huidige groep. Aan de Tiensesteenweg wordt het herbeginnen van nul, want zelfs mocht Fink nog een jaar blijven, zouden veel spelers hun goeie prestaties willen verzilveren. Dat gaat bij een vertrek met een nog grotere zekerheid gebeuren.

Matte Smets.© Dick Demey

Meteen rijst de vraag of de Duitser spelers meeneemt naar Genk. Racing, dat op zoek is naar extra scorend vermogen, is al langer gecharmeerd door Koïta, maar de Truiense topschutter heeft - net als Bocat - zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur. Ook Steuckers en Delorge hebben een interessant profiel, maar vooral centrale verdediger Matte Smets, die net als Steuckers een deel van zijn opleiding aan de Genkse academie genoot, geldt als interessante optie. Zowel McKenzie als Sadick dreigen in Genk hun laatste contractjaar in te gaan en zullen zonder verlenging een transfer maken.

Maar Smets staat in de belangstelling van zowat elke Belgische topclub. AA Gent deed in januari al een verwoede poging om de Bilzenaar binnen te halen en Anderlecht ziet in hem een mogelijke opvolger voor Zeno Debast.

Het worden in elk geval nog boeiende weken en maanden bij de twee Limburgse eersteklassers.

Aangeboden door onze partners