Direct naar artikelinhoud
DM zapt

Het allermooiste aan de dansvideo’s van Angèle en Léo is de liefde die je erin kan ontwaren

Angèle.Beeld Charlotte Abramow

Stef Selfslagh zet deze week de blik op oneindig. Vandaag over de Instagram-filmpjes waarin popzangeres Angèle met haar lief danst.

Een dikke week geleden was ik nog aan het grommen in plaats van het praten, droeg ik Spotify nog op om mij niks anders dan Joy Division te serveren en riep ik de pony’s die ik tijdens mijn door de therapeut voorgeschreven middagwandelingen ontmoette nog toe dat het luie kutbeesten waren. “Jullie WILLEN gewoon niet tot volwaardige paarden uitgroeien. Fuck off.”

Maar nu de winter voortijdig plaats heeft gemaakt voor de lente dwarrelt er weer confetti in mijn hoofd, geef ik het woord dartel zijn bestaansrecht terug, kan ik mensen die bij de bakker langer dan tien seconden naar hun portefeuille moeten zoeken opnieuw prima verdragen en bezoek ik weer dagelijks de Instagram-pagina van popgodin Angèle.

Dat laatste doe ik met één enkel doel voor ogen: mijn heroplevende ziel laven aan de video’s waarin Angèle samen met haar Parijse beau Léo Walk geïmproviseerde dansjes uit de benen schudt. Nu eens op ‘Rock With You’ van Michael Jackson, dan weer op ‘Survival Of The Fittest’ van Mobb Deep. De ene keer in een anonieme huiskamer, de andere keer op een grootstedelijk trottoir.

Et une très très bonne année a tous (surtout a l’amour de la vie)

Een foto die is geplaatst door null (@angele_vl) op

Het allermooiste aan de dansvideo’s van Angèle en Léo is de liefde die je erin kan ontwaren. Het is geen geroutineerde liefde, maar zotte liefde. Geen vacuümverpakte liefde, maar liefde die woekert als een bamboeplant

Lang duren ze niet, de Instagram-choreografieën van Angèle & Léo. Maar ze zijn aanstekelijker dan legionellabacteriën die ‘Chiquitita’ van Abba zingen. Dat komt uiteraard omdat Angèle en Léo erg mooi zijn en goed kunnen dansen. Maar toch vooral omdat Angèle en Léo niet benadrukken dat ze erg mooi zijn en goed kunnen dansen: ze trekken ongeschminkte smoelen naar elkaar en sturen hun welgevormde ledematen alle richtingen tegelijkertijd uit. En ondertussen maar giechelen (Angèle) en voor zich uit kijken alsof buiten beeld zonet het antwoord op de teloorgang van het socialisme is ontdekt (Léo).

Nous vous souhaitons la bienvenue a bord de ce train

Een foto die is geplaatst door null (@angele_vl) op

Een portie serieel monogaam geklooi 

Maar het allermooiste aan de dansvideo’s van Angèle en Léo is de liefde die je erin kan ontwaren. Het is geen geroutineerde liefde, maar zotte liefde. Geen vacuümverpakte liefde, maar liefde die woekert als een bamboeplant. Geen op-zaterdag-samen-boodschappen-doen-en-op-zondag-in-matching-fleecetruitjes-de-auto-wassen-liefde, maar laten-we-verkleed-als-courgetten-belleketrek-gaan-doen-en-nadien-naar-Rotterdam-rijden-om-elkaar-te-gaan-tongzoenen-in-de-Euromast-liefde. Enfin, u begrijpt wat ik bedoel. En indien niet raad ik u aan om stante pede van liefde te veranderen.

Wat zou het mooi zijn mochten Angèle Van Laeken en Léo Walk binnen tien jaar nog altijd loos gaan op ‘Bum Bum Tam Tam’ van MC Fioti. Het hoéft natuurlijk niet – iederéén heeft recht op een portie serieel monogaam geklooi – maar het zou wel mooi zijn. Vindt de uit een diepe winterslaap ontwakende romanticus in mezelf.

Moyen thug #iguaneloutre

Een foto die is geplaatst door null (@angele_vl) op