Foto: SStajic

Vandaag lokaal 24 graden en morgen tot zelfs 25, maar het blijft wisselvallig

Vandaag en morgen krijgen we enkele echte lentedagen. Vandaag is een lokale 24 graden niet uitgesloten, morgen kunnen we in het binnenland zelfs 25 graden halen. Maar het zullen lentedagen zijn van de wisselvallige soort, zegt Sabine Hagedoren. Buien en onweders liggen op de loer.

Het isĀ vanochtendĀ wisselend bewolkt. Nadien ontwikkelen zich brede opklaringen over het oosten, terwijl het in het westen eerder wisselend bewolkt wordt, met kans op een bui. De maxima schommelen tussen 18 en lokaal 24 graden.Ā 

VanavondĀ enĀ -nachtĀ bereiken buien en onweders mogelijk ons land vanaf Frankrijk. Die treffen eerst het westen van het land, en nadien in de loop van de nacht ook de overige streken. De minima liggen tussen 9 en 13 graden.

Tot donderdag temperaturen boven de 20

WoensdagĀ (feestdag want Dag van de Arbeid) gaat droog van start met brede opklaringen. In de loop van de dag krijgen we stapelwolken met in de namiddag kans op een onweerachtige bui. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden in het binnenland, en klimmen niet hoger dan 16 of 17 graden aan de kust.

's Avonds bereikt een onweerszone ons land vanaf Frankrijk met vooral aan de Franse grens neerslag. De onweders kunnen intens zijn en gepaard gaan met korrelhagel.

Ook donderdag begint met zonnige perioden. Daarna schuiven de vele wolken op richting noorden. In de namiddag krijgen het centrum en het noorden van het land eerst matige regen. Langs de Duitse en Nederlandse grens wordt het onweerachtig. De maxima schommelen tussen 14 en 21 graden.

Vrijdag start zwaarbewolkt, met aan zee eventueel nog wat regen. In de loop van de namiddag ontwikkelen zich brede opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog met maxima tussen 9 en 15 graden.

Zaterdag begint de dag droog en zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken waaruit enkele buien vallen. We halen maxima van 11 tot 18 graden.Ā ZondagĀ kondigt zich wisselend bewolkt aan. Het blijft vaak droog. De maxima liggen tussen 11 en 18 graden.Ā 

Meest gelezen