© PDR

Van tien naar zes jaar cel voor schietpartij in shishabar

Het Antwerpse hof van beroep heeft Anass E.A. (29) veroordeeld tot zes jaar cel voor een schietpartij in een shishabar in Antwerpen. In eerste aanleg werden de feiten nog beschouwd als een moordpoging en kreeg de beklaagde tien jaar cel. Het hof vond de intentie tot doden echter niet bewezen en maakte er ‘opzettelijke slagen’ van.

De feiten gebeurden in de nacht van 5 op 6 juli 2013. De aanleiding was een schietincident in Mortsel, een drietal uur eerder. Aziz E.H. (33) had toen op Morad H. (28) geschoten, vermoedelijk omwille van een openstaande drugsschuld. Morad H. bleef ongedeerd en belde naar Anass E.A. om een strafexpeditie op poten te zetten.

Toen ze hoorden dat Aziz E.H. in een shishabar aan de Van Schoonhovenstraat zat, trokken ze er samen met een kompaan naartoe. Morad H. wees het doelwit aan, waarna Anass E.A. hem driemaal in de benen schoot. Anass E.A. en Morad H. kregen in eerste aanleg tien en acht jaar cel voor poging tot moord.

Het hof herkwalificeerde de feiten naar opzettelijke slagen. Aziz E.H. werd immers in de benen geschoten en hij hoorde dat dat ook doelbewust gebeurde om zijn carrière als kickbokser te fnuiken. Het hof vond de intentie tot doden bijgevolg niet bewezen. Anass E.A. en Morad H. werden veroordeeld tot zes en drie jaar cel. Said A. (34), die in eerste aanleg zes jaar cel kreeg als de derde man bij de feiten, werd door het hof vrijgesproken, omdat het zijn betrokkenheid niet bewezen vond.

Anass E.A. werd vorige maand in beroep al veroordeeld voor een schietpartij tot tien jaar cel. Hij zit momenteel in de gevangenis in Marokko, waar hij voor beide schietpartijen in mei ook al tien jaar cel kreeg. Het hof was van die veroordeling echter niet op de hoogte gebracht. De beklaagde kan wel nog verzet aantekenen tegen zijn veroordelingen in Antwerpen, aangezien hij op beide processen verstek liet gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER