Direct naar artikelinhoud
Politiek

Filmpje brengt Reynders in problemen

Didier Reynders samen met andere liberale kopstukken op campagne in Brussel.Beeld BELGA

De MR zal onverdoofd slachten niet verbieden in Brussel, zegt lijsttrekker Didier Reynders in een oud filmpje dat circuleert op Twitter. Maar Reynders zegt nu wel tegen onverdoofd slachten te zijn.

In het filmpje stelt vicepremier Didier Reynders (MR), die de Brusselse MR-lijst trekt, dat hij ritueel slachten zonder verdoving niet wil verbieden. “Met ons zal het alvast niet gebeuren”, klinkt het. “Ik zie geen reden om dat spoor te bewandelen.” Het is niet duidelijk wanneer het fragment is opgenomen, maar het werd deze vrijdag verspreid door RTBF-programmamaker Michel Henrion, die een verleden heeft als PS-woordvoerder.

In een reactie op Twitter zet Reynders de puntjes op de i. “Ik bevestig dat we voor slachten mét verdoving zijn”, klinkt het. “We willen ritueel slachten in het kader van religieuze feesten niet verbieden, maar we moeten wel het welzijn van dieren respecteren.”

Het is niet de eerste keer dat een verbod op ritueel slachten ter sprake komt in deze campagne. Vorige week zei N-VA-voorzitter Bart De Wever dat het Vlaamse verbod mogelijk herschreven moet worden. Een uitspraak die heel wat stof deed opwaaien en meteen werd bijgestuurd door het partijhoofdkwartier. “N-VA blijft ondubbelzinning voor de handhaving van het verbod.” 

Twitter bericht wordt geladen...