© JAA

Handballers voelen zich prima thuis op voetbalveld

Schoten -

Handbalclub Schoten vierde haar vijftienjarig bestaan met een barbecue en een outdoor tornooi waarvoor liefst driehonderd spelers naar het park van Schoten kwamen.

Het park was inderdaad het ongewone speelterrein. Normaal wordt handbal in een sporthal gespeeld, maar voor deze gelegenheid en gezien de periode hadden voorzitter Tom Lovink en co besloten om te experimenteren met handbal op gras.

“We werden gastvrij ontvangen door Luc Rodeyns en de entourage van SK Schoten. Onze vrijwillige medewerkers deden de rest. De weergoden werkten zowaar ook mee zodat het een memorabele eerste editie werd”, aldus Lovink.

© JAA

Handbalclub Schoten, de snelst gegroeide vereniging binnen de nationale handbalfederatie, is een machine, bewees andermaal een machine te zijn, in de positieve betekenis van het woord. In een regie van Koen Van Den Corput, Tom Van De Peer, Alain Brys, Veerle Konings, Nadia Bosshard, Jill Schoonvliet, Ann Nys, Sofie Ferrari, Christophe Delen en tientallen anderen werd het spelers, coaches, supporters en bezoekers naar de zin gemaakt.

Dertig ploegen afgevaardigd door acht verschillende clubs uit de wijde regio traden tegen elkaar in het strijdperk. Onder meer burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) kwam naar het park om vast te stellen dat de jubilaris in uitstekende vorm verkeert. Natuurlijk werden er ook medailles uitgereikt, maar het vriendschappelijke karakter primeerde op deze mooie dag.

Om dit mooie verhaal helemaal rond te maken: Handbalclub Schoten bezorgde de overschot van de riante barbecue aan de voedselbank afdeling Merksem, die voor verdeling zorgde onder behoeftigen uit de buurt.(jaa)

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners