© Welkom Wolf

Opnieuw wolf doodgereden, deze keer in Ravels: onderzoek moet duidelijkheid brengen over afkomst van het dier

Langs de Prinsenlaan in Ravels is in de nacht van vrijdag op zaterdag een wolf doodgereden. Dat meldt Welkom Wolf op sociale media. De wolf werd opgehaald door mensen van het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek, verder onderzoek zal meer duidelijkheid brengen over de afkomst van het dier.

sodb

Volgens Welkom Wolf zou het om een jong van het Limburgse wolvenkoppel Noëlla en August kunnen gaan, maar het kan ook om een buitenlandse wolf gaan uit Nederland, Frankrijk of Duitsland.

Het is de tweede wolf die op korte tijd wordt doodgereden. Vorige week werd een jong mannetje teruggevonden in Zoersel, die mogelijk op zoek was naar wolvin Emma en een eigen territorium. Het ‘zwerfseizoen’ van jonge wolven loopt wel bijna op zijn einde.

LEES OOK. Zwervende wolf die in Zoersel werd doodgereden, was jong mannetje: “Hij liep ineens vanuit het niets voor de bestelwagen”

Wie een rondzwervende wolf ziet, mag bellen naar 0495-32.57.88 zodat Welkom Wolf de looproute kan reconstrueren. Of mailen via www.landschapvzw.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen