Disney-pretpark geeft ‘Sneeuwwitje’ de bons na onthullende foto’s en filmpjes op sociale media

Florida -

Disney heeft Sneeuwwitje de laan uitgestuurd. Althans: een actrice die Sneeuwwitje speelt in Disney World in de Amerikaanse staat Florida. Dat maakte de vrouw in kwestie, Sophia Dottir, zelf bekend in een video op Youtube. “Zoveel mensen doen wat ik heb gedaan”, verdedigt ze zichzelf.

mts
Bron: People, TMZ

In een 25 minuten durend filmpje, dat in twee weken bijna 200.000 keer is bekeken, vertelt Sophia Dottir dat ze deel uitmaakte van het ‘Disney College’-programma, een soort stageprogramma voor Amerikaanse studenten, maar dat ze nu het voorwerp van onderzoek is vanwege “het online breken van de integriteit van een personage”. In meer verstaanbare bewoordingen: ze plaatste beelden van zichzelf online als onder anderen Sneeuwwitje, en dat is verboden bij het Huis van de Muis. Om “de magie levend te houden”, mogen acteurs namelijk niet onthullen dat ze een van de beroemde Disney-personages spelen in de pretparken.

Dottir plaatste beelden van zichzelf online als onder anderen Sneeuwwitje, en dat is verboden bij het ‘Huis van de Muis’

Op de Instagram-pagina van Dottir staan verschillende foto’s en video’s van zichzelf als Sneeuwwitje, maar ook als prinses Anna uit Frozen en cowgirl Jessie uit Toy Story. Volgens de jonge vrouw werd ze vanwege die foto’s gesommeerd door haar leidinggevenden, die haar vertelden dat er een onderzoek naar haar is ingesteld. Ze moest naar eigen zeggen haar personeelsbadge afgeven en is vervolgens van het terrein verwijderd. Drie dagen later kreeg ze telefoon dat ze was ontslagen, zo vertelt ze.

LEES OOK. Na psychopathische Winnie de Poeh nu ook moordlustige Bambi op het witte doek

(Lees verder onder de Instagram-posts)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bewijzen

De Amerikaanse hekelt dat de regels niet voor iedereen lijken te gelden, aangezien ze weet heeft van collega’s die dezelfde ‘misdaad’ hebben begaan zonder verdere consequenties. “Zoveel mensen doen wat ik heb gedaan. Dus waarom ben ik degene die werd ontslagen?”, vraagt ze zich af. “Ik heb de bewijzen, want ik heb natuurlijk de sociale media afgezocht en van elk voorbeeld dat ik kon vinden een screenshot gemaakt.”

Aan de showbizzsite TMZ vertelt Dottir dat haar voormalige collega’s haar veel boodschappen van steun sturen, en opgelucht zijn dat iemand de “intense arbeidsomstandigheden” in de Disney-parken aankaart. De Amerikaanse wil zich nu vooral focussen op haar studies en verder met haar leven.

LEES OOK. Disney te “woke”, politici grijpen in: protest tegen nieuwe wet kan amusementsbedrijf miljoenen dollars kosten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER