Bij het incident op 11 mei kwam een Roemeense vrachtwagenchauffeur (links) om het leven, zijn echtgenote (centraal) zat bij hem in het voertuig op het moment van zijn dood.© rr

Na dood van trucker Gheorghe (50): meisje aangehouden voor eerder incident met riooldeksel

Er zijn twee nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur op een snelweg in de provincie Luik. Dat meldt L’Avenir. Het zou gaan om twee jongeren die niet betrokken waren bij het dodelijke incident zelf, maar wel bij een soortgelijk incident enkele dagen eerder.

jvh
Bron: L'Avenir

Bij het incident in de nacht van vrijdag 10 mei op zaterdag 11 mei gooide een groep jongeren een riooldeksel vanop een snelwegbrug op de E42. Het deksel doorboorde de cabine van een Roemeense vrachtwagenbestuurder, de man overleefde de impact niet. Vorige week werden drie meerderjarigen en twee minderjarigen opgepakt voor hun betrokkenheid bij het incident: drie meerderjarigen werden na verhoor aangehouden voor kwaadwillige belemmering van het verkeer met de dood tot gevolg, twee minderjarigen werden overgedragen aan de jeugdrechter.

Nu blijkt dat het gerecht eind vorige week ook twee andere jongeren heeft opgepakt, die betrokken geweest zouden zijn bij een soortgelijk incident enkele dagen eerder: een vrachtwagen van andere Roemeense chauffeur zou toen beschadigd zijn geraakt, nadat de groep jongeren ook toen al een deksel aan een touw vanop dezelfde brug over de snelweg zou hebben laten bengelen.

De vrachtwagenbestuurder bracht toen al de politie op de hoogte, die een onderzoek opende. Het parket legde na het dodelijke incident van 11 mei een mogelijk verband tussen beide zaken. Het is in het kader van die ontwikkeling dat donderdag twee andere jongeren – één minderjarige en één net meerderjarig meisje – werden opgepakt, die enkel betrokken zouden zijn geweest bij het eerste incident. De minderjarige werd inmiddels vrijgelaten, de meerderjarige blijft voorlopig aangehouden.

Volgens L’Avenir maken beide incidenten deel uit van een ‘spelletje’ dat de jongeren speelden, waarbij het de bedoeling was om met het riooldeksel schade te veroorzaken aan voorbijrijdende vrachtwagens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer