© Jan Van der Perre

Sp.a verwelkomt twee nieuwe onafhankelijke kandidaten: “Vooruit in ’t Stad, vooruit in ’t leven”

Op het partijbestuur van de sp.a Antwerpen zijn zaterdagochtend twee nieuwe onafhankelijke kandidaten voorgesteld die mee op de lijst zullen staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Vic Mees en Christine Hannes zullen een plaatsje innemen op de verkiezingslijst. “Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen”, klonk het bij de Antwerpse sp.a-voorzitter Tom Meeuws.

Sacha Van Wiele

De eerste onafhankelijke, die op de nieuwjaarsreceptie kennis zal maken met de andere leden, is Vic Mees. Deze zoon van voetballegende Vic Mees kreeg bekendheid als bezieler van het nostalgische café Kiebooms op het De Coninckplein in Antwerpen. Hij raakte verwikkeld in een rechtszaak rond geluidsoverlast en kreeg zelfs een ‘muziekverbod’ opgelegd voor zijn café.

Vic Mees is de zoon van het Antwerp-icoon met exact dezelfde naam (1927-2012). Mees senior speelde zijn hele carrière bij Antwerp en werd zo ‘Mister Antwerp’.

De tweede onafhankelijke kandidaat is Christine Hannes, de laatste vijf jaar directeur van de Spectrumschool in Deurne en juriste van opleiding. Voordien stond ze negen jaar in het onderwijs. Ze voerde ook jaren actie voor GAIA.

© Jan Van der Perre

Tom Meeuws: “We mogen niemand achterlaten”

© BELGA

Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws kwam in zijn speech kort terug op breuk van Samen. “Ik wil hier iedereen bedanken voor het vertrouwen. Ik heb respect voor de keuze van onze groene vrienden. We mogen ons niet van vijand vergissen.”

Nadien onderstreepte Meeuws zijn programma voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen. “110 jaar late is het voor vele Antwerpenaren krabben om rond te komen. Eén op de drie kan zijn huurwaarborg niet betalen. Ook is er het stijgende aantal huurwoningen die in slechte staat zijn. Daar willen we tegen strijden. De lucht in een huurwoning kan blijkbaar niemand wat schelen. Zolang anderen er geen last van hebben, mogen woningen beschimmeld en vochtig zijn. Huurwaarborgen worden geweigerd en huisjesmelkers worden ongemoeid gelaten. Wij willen dat iedereen die in Antwerpen een appartement verhuurt, kan bewijzen dat de woonst in orde en veilig is. Een verplicht kwaliteitsattest voor huurwoningen lijkt ons dan logisch. Waar wachten we op?”

“Daarnaast moeten ook de schooluitval een halt toeroepen”, gaat Meeuws verder. “Maar liefst 21% van de Antwerpse scholieren stopt voor hun 18 jaar met school. Verder mogen we niet stad met verkeer verlammen, maar heel onze regio vertrammen. Deze bestuursperiode is er geen enkele tramverlenging beslist. Waarom niet tot Brasschaat, Kontich, Schilde en zelfs Turnhout?”

“Wij hebben een project voor deze stad”, zegt Meeuws. “We mogen niemand achterlaten en iedereen meenemen. Wie hier woont heeft rechten. We moeten geen wolkenkrabbers maar bestaanszekerheid opbouwen en ook durven aan volksverheffing te doen. ‘Vooruit in ’t Stad, vooruit in ’t leven.’ Zet het op uw hand, zet het op een bierkaartje, deel het op Facebook, zeg het aan iedereen.”

De voorzitter verwelkomt de twee onafhankelijken Vic Mees en Christine Hannes met open armen. “Jinnih Beels heeft een project en wil als onafhankelijke onze boodschap versterken. Ze heeft goed volk meegebracht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018