afp
Volledig scherm
© afp

Orkaan Ophelia zet koers naar Britse eilanden: KLM schrapt vijf vluchten

Ierland en het Verenigd Koninkrijk zetten zich schrap voor de komst morgen van orkaan Ophelia, die gisteren is versterkt tot categorie 3. Het gaat om de krachtigste orkaan die ooit is waargenomen in het oosten van de Atlantische Oceaan.

  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. Waarom we zo uitkijken naar zonnige zaterdag: “Al van oktober geleden dat we week zónder regen hadden”
    PREMIUM
    10

    Waarom we zo uitkijken naar zonnige zaterdag: “Al van oktober geleden dat we week zónder regen hadden”

    En of we enthousiast uitkijken naar die eerste zomerse zaterdag van het jaar. Nooit eerder lijkt de winter zich zo nat en somber te hebben voortgesleept. Sterker: “Het is intussen al van de tweede week van oktober geleden dat we nog eens één onafgebroken droge en zonnige week hebben gehad”, stelt onze weerman David Dehenauw. Het voorbije halfjaar is er zelfs 40% meer regen gevallen dan normaal. Niet bepaald om vrolijk van te worden. Hoelang nog voor het beter wordt?