Alexander De Croo.
Volledig scherm
Alexander De Croo. © Photo News

De Croo: "Iedereen moet voor de leeftijd van 12 in contact komen met programmeren"

onderwijsMinister voor Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) wil dat kinderen op vroege leeftijd minstens hebben geproefd van programmeren. "Dit moet op school gebeuren, anders wordt de kloof nog versterkt", zegt hij op een panelgesprek in het teken van technologie en diversiteit. 

17 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Vroeg of laat gaan er twee werelden ontstaan: de ene die zich bezig houdt met A.I. en het digitale. En de andere die die dingen afstoot De ene wereld heeft een drone, de andere een katapult. Geef mij maar de wereld van de katapult en de mondelinge info.
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Alexander ,zoon van,ik ben de generatie die speelden,boeken konden lezen en door bos en veld draafden.Het zijn mijn generatie genoten de basis hebben gelegd voor de moderniteiten.Slimme jongens.Nu evolueren naar domme mensjes die zonder electronische speeltjes compleet de mist in gaan.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Die kleine De Croo is een schaduw van zichzelf geworden. Arrogant en zelfvoldaan, zijn vader straalde nog respect uit, hier spreken we van quantité négligeable, braaf meepraten met de meerderheid.
  • Fonz Ooms

    5 jaar geleden
    Mr; De Croo, laat kinderen eens gewoon kinderen blijven en spelen als kinderen. Programmeren kan later nog. En wanneer ze kunnen programmeren zullen de goedkope buitenlanders, met UW politieke steun, die job wel doen, want dan zullen ze te duur zijn. Toen het verstand werd uitgedeeld, op welke rij stond jij toen ?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Vooral niet met het neliberale programma. Want dat is nefast voor de ontwikkeling en de creativiteit.