© gvb

Fien bouwt zonnetempel van gebak voor Fata Morgana in Pelt

Zondag weten we of Overpelt vijf sterren van Fata Margona waard is. Voor de nieuwe fusiegemeente Pelt blaast ‘De Ideale Wereld’ met een grijns het stof van het één-programma.

gvb

Tien jaar geleden bracht Neerpelt vijf opdrachten tot een goed einde. Overpelt mag met dezelfde uitdagingen van toen bewijzen dat ze ook aanspraak mag maken op evenveel sterren. Allemaal ludiek bedoeld natuurlijk, maar de competitiegeest blijkt toch aangewakkerd. Fien Hex (21) ging de quasi onmogelijke uitdaging aan om op een week tijd een Mexicaanse zonnetempel te bouwen. De studente zat volop in de examens en had eigenlijk geen tijd, besefte ze toen ze al had toegezegd. Gelukkig kreeg ze hulp van INPelt vzw, een groep enthousiastelingen die afgelopen zomer al voor ambiance zorgde aan het WK-scherm in Pelt. “We zijn met het idee gekomen om een zonnetempel uit cakes te bouwen”, vertelt Jorn Aegden van de vzw. “Via de sociale media hebben we een oproep gedaan om zoveel mogelijk rechthoekig gebak te verzamelen waarmee we de tempel zullen bouwen. We kregen hierbij ook steun van lokale handelaars waaronder bakkers. Veel dank daarvoor. Het voordeel is dat we de smakelijke bouwstenen nadien kunnen uitdelen.” Zaterdagavond werden de baksels aan de lopende band binnengebracht in café ‘Het 8ste Sacrament’.

Hoeveel sterren uitdager Tom Waes zal mogen uitdelen is zondagnamiddag te volgen tijdens de opnames van de apotheose op de Oude Markt in Overpelt vanaf 13 uur 30.