Shankland, hier in actie tegen Rangers FC, verloor afgelopen weekend met 3-0 van Celtic.© AP

Lawrence Shankland (ex-Beerschot) verkozen tot speler van het jaar in Schotland

Lawrence Shankland (28) is in de prijzen gevallen in zijn thuisland. De Schotse spits, die twee seizoenen geleden nog voor Beerschot voetbalde, is verkozen tot speler van het jaar in de Premiership. Met 21 doelpunten en 5 assists in 34 wedstrijden heeft ‘Shanks’ een groot aandeel in de huidige derde plek van zijn ploeg Heart of Midlothian.

tsfn

Ook in Schotland worden er play-offs gespeeld voor de titel. Zoals altijd lijkt het kampioenschap ook dit jaar weer uit te draaien op een tweestrijd tussen Celtic (84 punten) en het Rangers FC (81) van coach Philippe Clement. Heart of Midlothian is voorlopig best of the rest: met 63 punten is de kloof met de vierde Kilmarnock (52) aanzienlijk.

Shankland, die in Schotland wél garant staat voor doelpunten, voetbalde in het degradatieseizoen 2021-2022 voor Beerschot. De Schotse spits leverde 5 goals en 4 assists af in 26 wedstrijden en verliet het Kiel zodra de degradatie een feit was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners