© REUTERS

Beurswaakhond beschuldigt bedrijfsrevisor van Trump Media van grootschalige fraude

De Amerikaanse beurswaakhond SEC beschuldigt accountant BF Borgers CPA van grootschalige fraude. Het was onder meer de bedrijfsrevisor van het socialemediabedrijf van Donald Trump. De firma en stichter Benjamin Borgers zijn door de SEC permanent geschorst. Ze moeten ook een schikking van in totaal 14 miljoen dollar betalen.

jvh
Bron: BELGA

“Borgers en zijn auditfirma waren verantwoordelijk voor een van de grootste gebreken door poortwachters in onze financiële markten”, zegt de SEC in een mededeling. “Omdat beleggers vertrouwen op gecontroleerde jaarrekeningen als ze een investeringsbeslissing maken, spelen de bedrijfsrevisoren die instaan voor de controle een kritieke rol in de financiële markten. Borgers en zijn bedrijf hebben die rol helemaal losgelaten, maar dankzij het nauwgezette werk van het SEC-personeel zijn ze nu permanent op non-actief”. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd.

Trump Media & Technology Group Corp. zegt op zijn beurt dat het op zoek gaat naar een nieuwe revisor. Het was de grootste klant van Borgers, maar de SEC verduidelijkt niet of er fraude was bij zijn jaarrekeningen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER