© EVB

Bolero danst voor zij die dat niet meer kunnen

Dansschool Bolero uit Bonheiden organiseert op 25 november tussen 9 en 20u een snelcursus dansen in sporthal Berentrode. De opbrengst gaat integraal naar de ALS-liga, die opkomt voor mensen met de dodelijke zenuw- en spierziekte.

evb

Dansschool Bolero organiseerde vorig jaar voor de eerste keer een dansmarathon en breit daar nu een vervolg aan. Vorig jaar kon de dansschool 1.000 euro schenken aan de stichting Think Pink tegen borstkanker. Bolero hoopt nu nog beter te doen met een nieuwe marathon waarvan de opbrengst gaat naar de ALS-liga.

“De vader van drie van onze leerlingen werd door de spierziekte getroffen. We staan vaak te ­weinig stil bij de functie van onze spieren, bij het dansen lijkt de werking ervan heel normaal. Dat is bij deze mensen niet zo. We ­vinden het gepast om het contrast aan te tonen tussen iemand met en zonder spierziekte”, zegt ­Annemie Jansens, medebestuurder van Bolero.

Op 25 november kunt u in sporthal Berentrode terecht in twee zalen (danszaal op gelijkvloers en de gevechtssportzaal boven), waar om het uur andere dansstijlen worden aangeleerd, zoals salsa, pilates, hiphop, latin, breakdance, acrobatische dans en yoga. “Iedereen kan voor amper 5 euro een uur komen meedansen. Voor de kleinsten hebben we ook ­kleuterdans. De 5 euro wordt betaald bij aanvang van het dansuur. De zalen worden door de Sportdienst gratis ter beschikking gesteld.”

Coppélia

Wie dansschool Bolero eerder al aan het werk wil zien, kan op 11 november om 13.30u of 17u terecht in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg, waar een volledig klassieke voorstelling Coppélia danst. “Bij het klassieke ballet ­liggen onze roots. De kledij ­hebben we zelf ontworpen. Op deze productie zijn we heel fier.” Annemie Jansens staat in voor de regie. Tickets zijn nog beschikbaar.

www.bolerobonheiden.be