© BART DEWAELE

Man (28) die doodgeschoten werd op Brussels terras was lukraak slachtoffer: “Daders zochten vergelding voor ruzie waar hij niets mee te maken had”

Vrienden en kennissen legden gisteravond bloemen neer aan het theehuis Al Massirat nabij het Brusselse Zuidstation. Ze zakten af naar de Stalingradlaan om de 28-jarige Hassan El Bachiri te herdenken, die er zondagavond werd doodgeschoten.

De jongeman uit Aalst werd zondagavond in het bijzijn van zijn tweelingbroer neergeschoten toen hij op het terras van het theehuis iets zat te drinken. De man kreeg een kogel door zijn hoofd en overleefde het niet. Een tweede slachtoffer werd geraakt in de schouder.

“Hij trok iedere zondag naar Brussel om de Zuidmarkt te bezoeken”, vertelt een vriend van de familie die de herdenking bijwoonde. “Nadien dronk hij een thee of een koffie in het café waar hij werd neergeschoten. Wij horen dat hij een toevallig slachtoffer werd. Het is vreselijk wat er gebeurd is. Hassan was een brave. Hij was zondag net twee jaar getrouwd.”

LEES OOK. Hassan (28) kreeg kogel door het hoofd op Brussels terras: “Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plek”

Lukraak slachtoffer

Het parket van Brussel communiceert voorlopig nog niet over de zaak, maar volgens onze informatie werd Hassan inderdaad een lukraak slachtoffer. Zijn broer Younes verklaarde eerder in deze krant dat er ‘s ochtends een ruzie was in hetzelfde café en dat de schietpartij daar een gevolg van is. Dat wordt door politiebronnen bevestigd. “Het slachtoffer heeft niets met de ruzie te maken”, klinkt het nog bij diezelfde bronnen. “De man had ook niets te maken met drugs. Hij werd per vergissing neergeschoten. De daders zochten vergelding voor die eerdere ruzie.”

Volgens onze informatie zou de politie ondertussen ook vier verdachten hebben opgepakt. Het zou volgens welingelichte bronnen gaan om jongeren.(cds, me, aba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER