Ex-Bruggeling Vazquez en Toronto verliezen finale Noord-Amerikaanse Champions League na penalty’s

© AP

Het Mexicaanse Chivas heeft woensdag de eindzege in de CONCACAF Champions League op zijn naam gebracht. Chivas klopte in de terugwedstrijd van de finale het Canadese Toronto FC na strafschoppen. Na 90 minuten stond er - net als in de heenwedstrijd in Toronto - 1-2 op het scorebord. Er moesten dus penalty’s getrapt worden en daarin toonde de Mexicaanse thuisploeg zich foutloos. Toronto miste twee keer (4-2).

Na de openingstreffer van Pineda (19.) leek de thuisploeg al snel haar schaapjes op het droge te hebben. Maar het sterrenensemble van Toronto gaf zich niet gewonnen en draaide de wedstrijd nog voor rust helemaal om dankzij goals van Altidore (25.) en Giovinco (44.). De Canadezen, die de titel wonnen in de Major League Soccer, hadden ook onder meer de Spanjaard Victor Vazquez (ex-Club Brugge), de Nederlander Gregory van der Wiel en de Amerikaan Michael Bradley op het wedstrijdblad staan. Die laatste bezweek tijdens de strafschoppenreeks onder de druk en miste de laatste elfmeter.

© EPA-EFE

De voorbije twaalf edities van de CONCACAF Champions League gingen telkens naar een Mexicaanse club. Pachuca was de titelhouder. Chivas won de trofee een keer eerder, in 1962 bij de eerste organisatie. Toronto stond nog niet op de erelijst.

Als kampioen van de CONCACAF mag Chivas in december meedoen aan het WK voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten.