Alaphilippe juichte niet toen hij de Waalse Pijl won, maar daar is simpele verklaring voor

© Photo News

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Met winst in de Waalse Pijl heeft Julian Alaphilippe een eerste klassieker op zijn palmares geplaatst. Al had de 25-jarige Fransman van Quick-Step Floors dat op de finish zelf nog niet door. “Ik had problemen met mijn zendertje en dacht dat Nibali nog vooruit reed”, zei hij in het flashinterview meteen na zijn aankomst.

LEES OOK: Alaphilippe doorbreekt dan toch hegemonie van Valverde en bezorgt Quick Step ook zege in Waalse Pijl

“Het is de derde keer dat ik hier mee doe, en ook de derde keer dat ik op het podium sta. De vorige keren werd ik telkens geklopt door Valverde, maar ik geloofde er iedere keer wel in. Ik heb hard gewerkt om op te halen wat ik nog miste om te kunnen winnen.”

“Ik ben supercontent. Overgelukkig. Ik moet mijn ploegmaats bedanken die ongelooflijk gewerkt hebben vandaag. Van bij de start voelde het moeilijk aan in de benen, na een Amstel Gold Race die ook niet gemakkelijk was. Ik hield veel van dit parcours, dat moeilijk was van bij het begin, en van de nerveuze finale.”

Zondag krijgt Alaphilippe nog een kans met Luik-Bastenaken-Luik. “Ik ben gemotiveerd voor Liège. Ik wil echt profiteren van de zege van vandaag. Ik ben klaar, ik heb er het maximum voor gedaan.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen