© RR

Politie gaat streng optreden in Beekpark en zal ook te voet patrouilleren

De politie gaat versterkt toezicht houden op het Beekpark in Nijlen naast het zwembad. Jongeren zorgen daar de laatste tijd regelmatig voor overlast.

Bert Provoost

Gemeenteraadslid Jinse Van den Bogaert (N-VA) klaagde de situatie aan in de gemeenteraad. “Er gebeuren criminele activiteiten en daardoor heerst er een onveiligheidsgevoel. De politie rijdt wel eens een rondje op de parking, maar komt maar zelden in het park zelf.” In september werden volgens Van den Bogaert nog twee voetballende jongens bedreigd met een baseballknuppel. “Ze werden lastiggevallen door een groepje jongeren van vreemde origine. De politie werd er bij gehaald. Maar een dag later werden dezelfde jongens door de amokmakers bedreigd met een pistool omdat ze de politie gebeld hadden”, geeft hij als voorbeeld.

Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) erkent dat er de laatste maanden vaak meldingen binnenkomen van overlast. “Zestien keer is er effectief een oproep geweest gevolgd door een interventie. Dat ging over velerlei vormen van overlast, zoals hangjongeren, lawaaioverlast, verdachte gedragingen, bedreiging, samenscholing, onverantwoord rijgedrag met een bromfiets of een gestolen fiets”, somt de burgemeester op.

“De politie werkt hier nu intensief op om het probleem in de kiem te smoren. De ploegen gaan nog meer controles doen en er zal ook te voet gepatrouilleerd worden in het park. Het probleem zit vooral bij een groepje jongeren dat er regelmatig rondhangt. Ze dagen uit en zoeken ruzie. Waarschijnlijk zijn het grotendeels dezelfde jongeren die ook op fuiven in Lier, Berlaar, Ranst en Nijlen de laatste tijd vaak voor problemen zorgen. We gaan ze duidelijk maken dat dat gedrag niet getolereerd wordt.”