Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Charles Bradley.Beeld BELGAIMAGE

Het Amerikaanse soulfenomeen Charles Bradley is dit weekend overleden. De man brak pas op latere leeftijd door en bracht de soul uit de jaren 70 over naar onze tijd. Vanavond kunt u hem op Canvas volgen tijdens zijn 'No Time for Dreaming'-tour. Het volledige tv-overzicht vindt u hier. 

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma’s in jouw inbox. Ga meteen aan de slag met DM Zapt in Messenger. Je moet alleen maar op ‘Aan de slag’ drukken en de stappen volgen.

War Horse 

De jonge Albert sluit een opmerkelijke vriendschap met het paard Joey. Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, worden de twee echter van elkaar gescheiden en maakt het paard een bijzondere reis.

Steven Spielberg verfilmde de jeugdroman van Michael Morpurgo en deed dat zoals gebruikelijk met prachtige beelden. Het is geen Spielberg grand cru, maar wel een oerdegelijk ouderwets epos met een flinke scheut sentiment.

Om 20.30 uur op Zes.

Scott Pilgrim vs. The World

Sukkel Scott Pilgrim raakt smoorverliefd op Ramona, maar om haar hart te kunnen veroveren zal hij eerst haar zeven boosaardige exen moeten verslaan. Deze komedie is gebaseerd op een striproman van Bryan Lee O'Malley, die allerhande typische eigenschappen en narratieve verlopen van videogames in zijn verhaal heeft gestopt. Dat zorgt voor een kleur- en fantasierijke film die heel wat leeftijden kan bekoren.

Om 21.10 uur op Q2.

Buurman, wat doet u nu? 

Het waren de woorden van Tatjana Simic als Kees in 'Flodder' waaraan het programma van Cath Luyten zijn titel ontleedde. De derde jaargang opent met de rondborstige blondine die ondertussen rustig renteniert in een luxe-appartement in Monaco.

Om 21.35 op één. 

Charles Bradley: Soul of America

Het Amerikaanse soulfenomeen Charles Bradley verloor dit weekend de strijd tegen kanker. Hij werd initieel bekend als James Brown-imitator, maar laat in zijn carrière sloeg ook zijn eigen werk aan. Deze documentaire is er bij wanneer Bradley zijn eerste solo-album opneemt in 2011. Fragmenten van optredens en repetities worden afgewisseld met beelden uit het dagelijkse leven van de muzikant. De man zag in zijn carrière veel zwarte sneeuw en was bij momenten zelfs dakloos.

Om 23.00 uur op Canvas.