voetbal

“Mark Van Bommel vertrekt bij Antwerp”

© isosport

Na twee jaar verlaat de Nederlandse succescoach Mark van Bommel Antwerp FC. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Van Bommel werd medio 2022 aangesteld als trainer van Antwerp, luttele maanden nadat Marc Overmars bij de club aan de slag was gegaan als technisch directeur.

De inmiddels 47-jarige hoofdcoach kende een ongelofelijk eerste jaar in België. Na het winnen van de bekerfinale werd Antwerp ook kampioen, na een zinderende ontknoping op de laatste speeldag. Het was de eerste landstitel in 66 jaar voor de Great Old. Dit seizoen won Antwerp de Supercup en plaatste het zich voor de groepsfase van de Champions League.

Na het vertrek van meerdere belangrijke spelers – de talentvolle Arthur Vermeeren verkaste in de winter ook nog naar Atletico Madrid – zijn de prestaties wat minder geworden. Antwerp staat momenteel op de zesde plaats in de Belgische kampioenspoule, de Champions’ Play-offs. Volgende week staat het opnieuw in de bekerfinale, tegen Union.

Ondanks een doorlopend contract heeft Van Bommel intern aangegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. In de Italiaanse media werd de oud-trainer van PSV en VfL Wolfsburg eerder gelinkt aan AC Milan.

Donderdag maakte hij zijn beslissing bekend aan de spelersgroep, aldus Gazet van Antwerpen, maar vrijdag op zijn wekelijkse persbabbel hield de Nederlander de kaken stijf op elkaar over zijn toekomst. “Wat die geruchten over buitenlandse interesse met me doen? Wat is ervan waar?”, zei Van Bommel vrijdag. “Ik wil er niet over praten, want ik heb hier nog een jaar contract en we zijn aan het praten of we daarmee doorgaan. Daar is geen evaluatie voor nodig. Hoe kom je erbij? We spelen zondag tegen Club Brugge en als we eerder iets te melden hebben, doen we dat wel.”

Het valt dus af te wachten wanneer RAFC officieel iets zal communiceren. (dige)