© Google Street View

Onrust over “vrouw in Dacia” die kinderen zou fotograferen in Brasschaat

Een onrustwekkend bericht op Facebook over een dame in een zwarte auto van het merk Dacia die foto’s zou nemen van kinderen in Brasschaat, wordt al enkele dagen duchtig gedeeld op sociale media. De politie is een onderzoek gestart, maar roept tegelijkertijd op om geen paniek te zaaien.

dvd

In het bericht op Facebook wordt melding gemaakt van een vrouw in een zwarte Dacia met geblindeerde ramen. Zij zou foto’s genomen hebben van twee meisjes in de Duboislei. Volgens de moeder van één van de meisjes zou (vermoedelijk) dezelfde dame wat later ook de meisjes hebben proberen klem te rijden in de Henri De Winterlei. Ze zou met haar hand teken hebben gedaan dat de meisjes naar haar moesten komen, maar zou daarna weg zijn gereden.

Het bewuste bericht is ondertussen al bijna 900 keer gedeeld.

De politie van Brasschaat bevestigt dat er een drietal weken geleden één dergelijke melding is binnengekomen. “Sindsdien hebben we geen meldingen meer gekregen”, zegt korpschef Bart Van Cleuvenbergen. “We nemen de melding echter au sérieux en hebben enkele concrete tips binnengekregen die we hebben nagetrokken. Het dossier is nog lopende.”

In tussentijd vraagt de politie om geen paniek te zaaien. “We vragen de burgers wel steeds waakzaam te zijn en verdachte gedragingen onmiddellijk te melden via het nummer 101”, zegt Van Cleuvenbergen.