© EPA-EFE

Dit land wint de award voor de ‘opvallendste outfit’ op het Eurovisiesongfestival

De Kroatische zanger Baby Lasagna is dit jaar de winnaar geworden van de You’re A Vision Award, de prijs voor de opvallendste outfit op het Eurovisie Songfestival. Bambie Thug uit Ierland en Joost Klein voor Nederland werden naar de tweede en derde plaats gestemd, heeft organisator songfestival.be zondag bekendgemaakt.

wver
Bron: Telegraaf

Baby Lasagna, die tweede werd in Malmö, viel in Zweden op met zijn kanten overhemd met pofmouwen, een rode leren vest en een witte wijde broek. De outfit was een knipoog naar de nationale klederdracht van Kroatië. De Ierse Thug ging het podium op gekleed als heks en de Nederlander Joost Klein droeg in de halve finale het bekende blauwe puntschouderpak.

Vorig jaar ging de You’re A Vision Award ook al naar de runner-up van het Songfestival. Toen won de Fin Käärijä dankzij zijn gifgroene bolero. De prijs werd in 2022 voor het eerst uitgereikt en was toen voor Sheldon Riley uit Australië.

LEES OOK. Joost Klein voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium

Baby Lasagna werd tweede in Malmö.© AFP

De award is de opvolger van de Barbara Dex Award, die tussen 1997 en 2021 werd gegeven aan de songfestivalartiest die het slechtst gekleed was. Die prijs werd echter afgeschaft omdat de organisatie een dergelijke award niet meer vond passen in deze tijd.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty