Archiefbeeld© credit

Onderkoelde en ondervoede puppies, met korsten en vlooien: hondenkweker uit Glabbeek verliest erkenning na “ernstige inbreuken”

Een hondenkweker uit Glabbeek in Vlaams-Brabant is zijn erkenning kwijt. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft de erkenning van het bedrijf, met ongeveer 250 honden, afgenomen omdat er een resem ernstige inbreuken op het dierenwelzijn was vastgesteld.

jvh
Bron: BELGA

De kweker mag minstens 2 jaar lang geen enkele activiteit als hondenkweker meer uitvoeren, nadat er bij meerdere controles werd vastgesteld dat de dieren zwaar verwaarloosd werden. Ook na meerdere waarschuwingen en processen-verbaal bleek er geen verbetering te zijn.

Pups waren onderkoeld en ondervoed, er waren onvoldoende verluchting, en te weinig kansen om buiten te gaan. Dieren kregen niet de nodige zorgen, hadden een slecht gebit, waren angstig, en hadden korsten of vlooien. Bij de laatste controle moest er een dierenarts ingeschakeld worden om een paar pups te euthanaseren, omdat ze er te slecht aan toe waren.

“Vroeger werd dit misschien blauw blauw gelaten, nu grijpen we sneller in”, zegt minister Weyts. “Wie niet aan alle voorwaarden kan voldoen, kan geen dieren kweken. Als je ook na meerdere waarschuwingen niet beter zorgt voor de dieren, is dit het logische gevolg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer