Allochtone jongeren over Antwerpse politie: “Meer kleur en dat is goed”

Het aantal allochtonen dat aan de slag is bij de Antwerpse politie, stijgt. In het korps zijn ongeveer 8,5 procent van de agenten van allochtone afkomst. Maar bij de agenten in opleiding, is dat inmiddels bijna 15 procent. “Dat is goed nieuws”, aldus burgemeester Bart De Wever, “het korps wordt zo meer een afspiegeling van onze diverse Antwerpse bevolking.” Wij trokken de straat op en vroegen jongeren met migratie-achtergrond of ze een job bij de politie zouden zien zitten.

wowi

Bij onze korte rondvraag bij een tiental jongeren van allochtone afkomst bleek dat het imago van de Antwerpse politie vrij goed is. Slechts een enkeling vindt het Antwerpse korps racistisch: “De politie? Dat is onze vijand”. Zo stelt een jongen. Anderen antwoorden veel genuanceerder.

Samen met de cel Diversiteit van de politie werkt De Wever hard aan het imago van zijn politiekorps. Onder meer door in dialoog te gaan met jongerenorganisaties als Yes, Kras en Formaat. “Dat zijn jongerenorganisaties die etnisch erg divers zijn. Bij dergelijke ontmoetingen merk je veel wantrouwen, dat proberen we weg te nemen. Zo komen we tot een beter en diverser korps.”

Dat de politie met eigen onderzoek hard optreedt tegen racisme binnen het korps, vinden de jongeren een erg goede zaak. Meer agenten van allochtone afkomst in het korps juichen ze toe: “De stad is ook divers hé.”

Vandaag is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Naar aanleiding daarvan lanceert de Antwerpse politie haar jaarverslag diversiteit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER