Yasmien Cautereels op het podium, met rechts haar winnende wenkbrauwen.© rr

Yasmien kan als tweede beste ter wereld levensechte wenkbrauwen tatoeëren

Brecht -

Yasmien Cautereels, bekend als Yasmien Beauty Artist uit Brecht, is in Rotterdam vicewereldkampioen ‘hairstrokes’ geworden op het wereldkampioenschap micropigmentatie. Hairstrokes zijn haartjes die gepigmenteerd worden in de huid en een 3D-effect hebben. Yasmien specialiseert zich vooral in wenkbrauwen. Ze eindigde met het kleinste verschil achter een Italiaanse, maar kreeg de hoogste score van dé hairstroke-autoriteit ter wereld.

Yasmien Cautereels is al meer dan 20 jaar permanent make-up (PMU)-artist. Vroeger combineerde ze haar schoonheidsinstituut en tal van andere behandelingen, sinds 2016 richt ze zich enkel op semipermanente make-up. Zo volgt ze al jaren trainingen bij topmasters over heel de wereld.

Yasmien Cautereels in Rotterdam.© rr

“Mijn passie en grootste uitdaging zijn de hyperrealistische hairstrokes. Hairstrokes is de meest natuurlijke manier maar ook de moeilijkste techniek onder de PMU-behandelingen. Het is een cosmetische tatoeage die heel geschikt is voor mensen met bijvoorbeeld alopecia, kanker of gedeeltelijke kaalheid. Sommigen passen het toe bij dames die dun van haar worden, zelf heb ik me gespecialiseerd in wenkbrauwen. Je krijgt een 3D-effect waarbij de wenkbrauw nauwelijks van een gewone natuurlijke wenkbrauw te onderscheiden is.”

De creatie waarmee Yasmien Cautereels zilver won op het wereldkampioenschap hairstrokes.© rr

In Rotterdam kreeg Yasmien de op één na hoogste score op het wereldwijde kampioenschap micropigmentatie. De haartjes worden gepigmenteerd in de huid, daarom heet het ook micropigmentatie, door middel van een apparaat, naald en pigmenten. “Zeker bij vrouwen met alopecia, die geen haargroei meer hebben, is het resultaat verbluffend. Hairstrokes zijn mogelijk in verschillende stijlen, van een meer afgelijnde look tot heel fluffy, en alles wat er tussenin zit. Het is totaal niet te vergelijken met powder brows.”

Yasmien Cautereels leerde de techniek zelf in het buitenland. “Het is een heel moeilijke techniek. In België zijn er nog niet veel die het kunnen. Nederland staat al verder, maar zeker in landen als Rusland of Estland is het bekender. Het wereldkampioenschap was een heel eerlijke wedstrijd. We konden ons model niet zelf kiezen. De jury wist niet wie er deelnam. Dat geeft mij wel weer een boost dat ik op het ingeslagen pad met mijn huidige stijl goed bezig ben.” (kma)

www.yasmienbeautyartist.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners