© DJ

Dierenpolitie handelt bijtincident waarbij kind (3) gewond raakte verder af: “Als stad kunnen we weinig doen”

Hasselt -

De dierenpolitie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) handelt het proces-verbaal van het bijtincident van afgelopen zondag verder af. Op de kinderboerderij in Kiewit beet een hond een driejarig kind. Het meisje moest naar het ziekenhuis.

Zowel de eigenaars van de hond als het slachtoffer en haar familie waren afgelopen weekend op daguitstap toen het incident zich voordeed. Het jonge slachtoffertje werd in de bovenarm gebeten en moest ter plaatse verzorgd worden. De hulpdiensten brachten haar vervolgens naar het ziekenhuis.

De politie LRH kwam ter plaatse en stelde een pv op. Het dossier wordt overgemaakt aan de dierenpolitie van de zone. Die zal de zaak verder afhandelen. Er zal onder meer gekeken worden of er voorgaande feiten zijn gebeurd, al lijkt het momenteel niet dat er bij de politie al eerder een melding is gedaan. Ook kan de dierenpolitie een bezoek brengen aan de hond en de eigenaars om een beter beeld te kunnen vormen.

Aangelijnd

Eerder raakte al bekend dat getuigen meldden dat de hond aan de leiband liep. Bij aankomst van de politiepatrouille droeg het dier ook een muilkorf. “We kunnen helaas weinig doen, behalve de mensen sensibiliseren die met hun hond in Kiewit komen wandelen”, zegt betrokken schepen Derya Erdogan (RoodGroen+). “Uiteindelijk blijft het gedrag van een hond de eindverantwoordelijkheid van de eigenaar van het dier. Begrijp me niet verkeerd, we vinden dit bijzonder erg, maar hier wandelen wekelijks honderden mensen met een hond en er is nooit eerder iets gelijkaardigs gebeurd. Er hangen al boodschappen die erop wijzen dat een hond aangelijnd moet zijn. We gaan bekijken of we die kunnen versterken met enkele extra borden bij de toegangen. Onze medewerkers op het domein zullen ook meer toezien of dat nageleefd wordt. Maar de hond die hier gebeten heeft, was aangelijnd. Als een hond al eerder heeft gebeten, dan weet je dat als baas natuurlijk en moet je voorzorgen nemen, zoals een muilkorf. Het is dubbel triest dat de mensen die wel bij hadden, maar de muilkorf niet hadden bevestigd.” (ppn, dj)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer