© RR

‘Gepensioneerde’ Niels Cox trapt Alberta Schilde naar volgende horde in eindronde: “Ik had geen al te hoge verwachtingen”

Schilde -

Alberta Schilde neemt het donderdag op tegen Zwarte Leeuw B in de tweede speeldag van de eindronde in vierde provinciale. Dat heeft de ploeg te danken aan Niels Cox (37, ex-Hoogstraten, Sint-Lenaarts, Zwarte Leeuw). Hoewel hij dit seizoen met voetbalpensioen is gegaan, schoof hij de 1-2 in de 93ste minuut voorbij de Bouwelse goalie.

Dries Van Thielen, Dennis Rosiers

Niels Cox, 37 jaar ondertussen en al vier keer gestopt met voetballen, maakte het beslissende doelpunt in de wedstrijd tegen Bouwel.© marc wouters

Elke ploeg kampt in de eindronde met blessures waardoor er al eens onverwachte namen op het wedstrijdblad verschijnen. Een speler van eersteprovincialer Antonia vergeleek de bankzitters met FC De Kampioenen. Dat was ook bij Alberta Schilde het geval. In die mate zelfs dat Niels Cox zijn voetbalschoenen vanonder het stof moest halen om terug te keren uit zijn voetbalpensioen. “Dat komt omdat Jens Van Loon door een blessure lange tijd afwezig is. De trainer was al een paar matchen op zoek naar iemand om te depanneren en ik zag dat wel zitten, ook al ben ik dit seizoen gestopt. Eigenlijk had ik zelf geen al te hoge verwachtingen.”

“Als we donderdag voorbij Zwarte Leeuw B gaan, is de kans groot dat we naar derde provinciale promoveren. Of ik er dan opnieuw bij ga zijn? Ik weet het nog niet, maar als mijn lichaam het toelaat, is de kans groot”

Niels Cox

Alberta Schilde

Tegenwoordig staat middenvelder Cox meer en meer in de spits. “Door ouder te worden, schuif ik elke keer precies een plaatsje op. Vroeger was de 6 mijn positie, maar vorig jaar stond ik ook al voorin.” Dat hij ook als aanvaller van nut kan zijn, bewees de ervaren rot zondag. Diep in blessuretijd legde Cox de winnende treffer in doel tegen Bouwel. “Gelukkig, want het moesten écht geen verlengingen worden. Toegegeven, Bouwel dwong meer kansen af. Mijn doelpunt viel écht op het juiste moment. Ik tikte een corner binnen en daarna floot de scheidsrechter meteen af. Ik wil niet weten wat er was gebeurd als we nog langer moesten blijven spelen.”

Geradbraakt

Het plezier lijkt ervan af te spatten bij Cox. Heeft de doelpuntenmaker van Alberta Schilde dan niet te vroeg beslist het voetballen voor bekeken te houden? “Nee, ik voelde het te hard in mijn lichaam. Ook maandag was het lastig, ik was precies geradbraakt (lacht). Zeker omdat ik het niet meer gewoon ben. Ik heb intussen bijna een jaar niet meer gespeeld, dan kruipt dat automatisch al wat sneller in je lijf. Maar het blijft echt plezant. Als we donderdag voorbij (ex-club) Zwarte Leeuw B gaan, is de kans groot dat we naar derde provinciale promoveren. Of ik er dan opnieuw bij ga zijn? Ik weet het nog niet, maar als mijn lichaam het toelaat, is de kans groot. Ik ben nu al vier keer gestopt, maar het blijft gewoon veel te plezant”, besluit Cox.

© marc wouters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen