Het nieuwe clubhuis van ABES komt op de plaats van het huidige.© RR

Van kunstgrasvelden tot nieuw clubhuis, Edegemse sportclubs willen 2,5 miljoen euro investeren

Edegem -

Ik Dien, Victory Hockey, Olve KSC en ABES Atletiekclub in Edegem hebben grootse plannen. Met hun projecten willen ze samen bijna 2,5 miljoen euro in hun sportinfrastructuur investeren. De gemeente helpt ze met renteloze leningen en borgstellingen.

Filip Spoelders

Edegemse sportclubs die in hun accommodatie willen investeren, kunnen sinds december vorig jaar ondersteund worden door de gemeente. Als de investeringsaanvragen worden goedgekeurd, geeft het renteloze leningen en borgstellingen voor de clubs. Vier sportverenigingen maken meteen gebruik van dit jonge gemeenteraadsbesluit.

Zowel Ik Dien, Victory Hockey, Olve KSC en ABES Atletiekclub hebben plannen om hun infrastructuur te verbeteren. Een overzicht:

  • Met een investeringsbudget van bijna 700.000 euro staat ABES voor de grootste kosten. Voor zijn vijfhonderd actieve leden wil het een nieuw clublokaal oprichten naast de sportvelden van het Vic Coveliersstadion. In het gebouw moet plaats zijn voor onder andere een kantine, kleedkamers en een polyvalente ruimte voor krachttraining. Het huidige gebouw staat er 44 jaar. De gemeente geeft een renteloze lening van maximaal 150.000 euro en borgstelling van maximum 270.000 euro voor externe financiering.
  • Voetbalclub Olve KSC wil 650.000 euro investeren in de aanleg van een kunstgrasveld, het plaatsen van terreinverlichting en het renoveren van zijn kantine. Voor de meer dan 660 leden verstrekt Edegem een renteloze lening van maximaal 250.000 euro en een borgstelling tot 150.000 euro.
  • Ook Ik Dien gaat zijn A-veld vervangen door een kunstgrasveld. Op die manier wil het meer bespeelbare uren creëren voor zijn meer dan zevenhonderd spelers. Voor het kostenplaatje van 520.000 euro krijgt de club dezelfde ondersteuning als Olve.
  • Royal Victory Hockey wil zijn meer dan 1.200 spelers meer mogelijkheden aanbieden tijdens het indoorseizoen. Daarom gaat het een indoortent plaatsen waaronder een vernieuwd hockeyveld zal worden aangelegd. De kostprijs wordt op 558.000 euro geraamd. Deze vereniging mag op dezelfde gemeentelijke steun rekenen als de twee voetbalclubs Ik Dien en Olve.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Edegem