Tessa en Daan toveren café Stanny om tot Café Service: “Klassieke gerechten in een fris jasje, mét een klontje boter”

Antwerpen -

Verfijnde gerechtjes met seizoensgebonden producten, geserveerd met een lokaal drankje: in Café Service brengt ervaren horecakoppel Tessa en Daan alles samen. De deuren van de Stanleystraat 1 - vroeger Café Stanny - openen op woensdag 22 mei.

Margot De Clercq

Van overvolle cafés tot verfijnde sterrenrestaurants: het nieuwe team dat zijn schouders zet onder het project in het voormalige café Stanny vormt een mooi geheel. Ze nemen al hun ervaring mee.

“In Café Service willen we op een spontane manier café en verfijnde gerechten met elkaar combineren.” Met hun jarenlange horeca-ervaring stralen de uitbaters Daan Gooiker (25) en Tessa Kersten (25) nu in hun eigen zaal.

Wijkgevoel

De tafeltjes zullen op reservatie zijn, maar de toog moet een laagdrempelige doorloop zijn van klanten en tooghangers uit de buurt. “Er zijn ook kleine barhapjes voorradig, en als je een hele maaltijd wil eten aan de toog kan dat ook”, legt Daan uit. “We willen gewoon dat mensen kunnen passeren en dat we kunnen zeggen: loop een blokje om en kom dan nog even terug, die man aan de toog drinkt nog juist zijn koffietje op.” In totaal mikken ze op 52 couverts.

Daan en Tessa openen Café Service. Ze renoveerden de voormalige Stanny met klassieke toetsen. Tussen hen in staan Lauren en Robin.© Margot De Clercq

Die vlotte passage is uniek aan charmante Franse bistro’s. “Als we op reis waren, merkten we wel dat we dat missen in Antwerpen”, vindt Tessa. “Wij gaan niet het warm water uitvinden, maar we willen gewoon heerlijk eten serveren met een verfrissende toets. Klassieke gerechten in een vernieuwd, fris jasje, mét een klontje boter”, lacht Daan.

“Billie’s beer shop zal ervoor zorgen dat we een originele wisseltap kunnen aanbieden. En we gaan ook samenwerken met Tommie Sjef, een natuurlijke brouwer uit Den Helder in Nederland. Dat natuurlijke loopt door in de wijnen die we serveren”

Tessa Kersten

Café Service

Met een grote liefde voor de wijk willen ze ook echt het wijkrestaurant blijven. “Het spontane van de Stanny moeten we behouden.”

Seizoensgebonden

De horecakennis stroomt bij alle vier door de aders. Achter het fornuis staat het duo Lauren Vergeyle (29) en Robin Gielens (28). Daan stampte samen met Robin de zomerbar van de Veranda uit de grond en de keukens van Meliefste en Sail and Anchor stoomden Lauren klaar voor dit avontuur.

“We werken met boeren samen en laten ons leiden door de seizoenen. Onze kaart zal dus zeer vaak veranderen omdat we aan de slag gaan met wat de leveranciers te bieden hebben. Dat daagt meteen ook onze creatieve breinen uit”, licht Lauren toe. “Tegelijkertijd willen we ook waste tegengaan. Een boer die nog maar drie stuks in de aanbieding heeft, die anders weggesmeten zullen worden, kunnen wij bijvoorbeeld nog verwerken tot drie porties voor een speciale suggestie voor de middagservice”, vult Robin aan.

Authentieke producten

Niet alleen de gerechten waar de klanten van smullen hebben een authentieke afkomst, maar dat geldt ook voor de dranken. “Billie’s beer shop zal ervoor zorgen dat we een originele wisseltap kunnen aanbieden. En we gaan ook samenwerken met Tommie Sjef, een natuurlijke brouwer uit Den Helder in Nederland. Dat natuurlijke loopt door in de wijnen die we serveren. En de Rush Rush Roastery, bekend van hun koffiebar in de Lange Altaarstraat, zal onze heerlijke koffie voorzien”, vertelt Tessa.

Chefs Robin en Lauren zijn klaar om te starten in de keuken van Café Service.© Margot De Clercq

Pure producten zijn dus de zwakke plek van dit ondernemerskoppel. Om het product echt door en door te leren kennen, heeft Daan ook een seizoen lang meegedraaid bij champagnehuis Aurélien Lurquin. “Daar merk je pas echt dat hun wijn hun leven is. Ik heb bij die mensen zoveel geleerd, ze hebben me zelfs toegestaan om fouten te maken. Maar vooral mijn respect is gegroeid. Het weer heeft zoveel effect op hun product dat een hagelbui hen een volledige nacht uit hun slaap houdt.”

Nieuw jasje

De iconische neonletters aan de gevel werden grotendeels behouden. Voor de rest kreeg de hele zaak een make-over. Door de klassieke lambrisering, de tegeltjes met bloemenpatroon en inox wijnemmers op de houten tafeltjes waan je je in een charmante Franse bistro.

Café Service wil de deuren openen op woensdag 22 mei. “Het is voor ons vier gewoon één grote speeltuin, we kijken er naar uit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners