© Theo Derkinderen

Automobilist richt ravage aan op terras: “De tafels, stoelen en paraplu’s vlogen in het rond”

Een automobilist richtte donderdagavond een grote ravage aan op het terras van de nieuwe brasserie Lindehof in Hingene. De auto ramde de omheining en alle tafels, stoelen en paraplu’s. Door het frisse weer zat er maar één man op het terras. Hij bleef ongedeerd.

tdk

De man die het ongeval veroorzaakte, had zijn auto aan de overkant van de brasserie geparkeerd, bij het gemeentehuis van Hingene. Op het terras van het Lindehof zat alleen nog de 52-jarige Emmanuel. “Ik was net op mijn smartphone naar een filmpje aan het kijken. Een filmpje dat over ongevallen en bijna-ongevallen ging. Gemaakt met dashcams”, vertelt de flink geschrokken man. “Plots zag ik die man in zijn Toyota stappen en hoorde ik hem nogal veel gas geven. De wagen schoot achteruit, ramde de omheining van het terras en vloog achteruit, het terras op. Tafels, stoelen en paraplu’s vlogen in het rond. De wagen smakte aan de andere kant nog eens tegen de omheining en kwam voor de ingang van de brasserie tot stilstand. Ikzelf ben, toen ik de wagen op het terras zag vliegen, weggesprongen. Gelukkig ben ik niet gewond geraakt.”

Toen de auto stilstond, rende Emmanuel naar het voertuig. “Ik heb onmiddellijk de sleutels van het contact getrokken. Zo kon de bestuurder niets meer verkeerd doen.”

Uitbater Niko Van den Bossche was in zijn keuken aan het werk toen het ongeval gebeurde. “Ik hoorde een enorme bonk. Ik dacht eerst nog dat de televisie in onze zaak op de grond was gevallen. Maar toen zag ik de ravage op ons terras. Mocht dit ongeval woensdagavond zijn gebeurd, dan waren hier wellicht doden gevallen. Woensdagavond zat ons terras door het mooie weer helemaal vol.”

Niko en zijn vrouw Kristel gaan proberen om hun zaak vandaag te heropenen. “Ook het portaal van onze brasserie is door de wagen geraakt. Hopelijk kunnen de klanten straks gewoon langs hier naar binnen. Een andere optie is dat we de gang naast de keuken openstellen. Dat bekijken we wanneer de ravage is opgeruimd.”

De chauffeur bleef ongedeerd. De uitbaters hopen dat hun terras heel snel kan hersteld worden.