Paul Van Tigchelt, hier tijdens een wedstrijd tegen gevangenen in Poederlee (Lille), wil nu ook scoren voor Open VLD in Zoersel.© Joris Herregods

Minister Van Tigchelt ook kandidaat-burgemeester in Zoersel: “Het getuigt gewoon van gezonde ambitie”

Zoersel -

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lijst trekken van Open VLD in Zoersel. Hij is ook kandidaat-burgemeester. “Wij wonen al achttien jaar in Halle-Zoersel. Het getuigt gewoon van gezonde ambitie.”

Minister Van Tigchelt kreeg al meteen de vraag voorgeschoteld of dit een plan b is, mocht het in juni bij de verkiezingen niet lukken voor Open VLD. “Dat is het zeker niet. Het getuigt gewoon van gezonde ambitie. Ik woont sinds 1 april 2006 in Halle-Zoersel, het moment dat we van ons appartement in Antwerpen naar hier zijn verhuisd.” 

“De manier waarop de burgemeester wordt aangeduid, is decretaal veranderd: de kandidaat met de meeste voorkeurstemmen in de grootste fractie van de coalitie wordt vanaf nu automatisch burgemeester. Bovendien heeft de lijsttrekker van de grootste lijst vanaf de volgende verkiezingen veertien dagen lang een exclusief initiatiefrecht om een coalitie te vormen. Dat dient om partijpolitieke afspraken achter de schermen aan banden leggen.”

LEES OOK. Minister Paul Van Tigchelt (Open VLD) lijsttrekker in Zoersel bij gemeenteraadsverkiezing én kandidaat-burgemeester

Paul Van Tigchelt.© RR

Open VLD heeft momenteel maar één verkozene, Olivier Rul, die schepen is voor onder meer Sport en Toerisme. Paul Van Tigchelt kan wel een stemmenkanon worden met zijn bekendheid. Momenteel is N-VA de grootste partij in Zoersel. Liesbeth Verstreken (N-VA) is sinds 2012 burgemeester. Verder is er ook Katrien Schryvers (CD&V), lijsttrekker van de Vlaamse lijst in Antwerpen. “Ik ken hen allebei. Het zijn twee toffe dames met wie ik door één deur kan”, zegt Van Tigchelt.

Maar ook Heerlijk Zoersel met als nieuwe voorzitter Luc Joris heeft de ambitie uitgesproken de grootste partij van de gemeente te willen worden. En dan is er nog 2980, ook een partij die hoog mikt. Dat wordt spannend in Zoersel straks.(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners