De Huawei Mate 20.
Volledig scherm
De Huawei Mate 20. © AFP

Google zet Huawei aan de kant: wat betekent dat voor jouw smartphone?

Huawei wordt afgesneden van enkele belangrijke Google-diensten, waaronder een licentie op Android. Wil dat zeggen dat je volgende Huawei-telefoon een compleet ander besturingssysteem meekrijgt? Waarschijnlijk niet. Maar het kan wel dat je plots heel wat apps zal missen. Hieronder wat je kan verwachten bij de volgende generatie Huawei-smartphones.

54 reacties

  • Bjorn Van De Steene

    5 jaar geleden
    Thomas Andries Playstore IS van Google
  • David Wittenberg

    5 jaar geleden
    Ik vind het raar dat er nergens raportage wordt gemaakt van de echte reden voor de Huawei boycot. Het heeft niets met mogelijk spionage van China te maken of 1 of ander handselsakkoord. Het gaat enkel en alleen over de race voor 5G technologie. De eerste die er in slaagt om 5G te ontwikkelen bepaald de standaard, krijgt het geld en de macht die er mee gepaard gaan. Huawei loopt daarin ver voor op de VS, dus doet de VS er alles aan om ze te boycotten om alsnog de race te kunnen winnen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Meerdere tech sites die een uitgebreide test en review deden beoordeelden toen de P20 of de P30 als de beste toestellen van het moment, dave vandaele. Vandaar ook heel die hetze tegen het bedrijf. Het is gewoon protectionisme. Van een westerse kapitalistische wereld die neoliberaal globalisme en vrijhandel hoog in het vaandel voert. Maar alleen zolang het in hun eigen voordeel is.
  • Thomas Andries

    5 jaar geleden
    Het gaat hier enkel om apps die standaard op het besturingssysteem aanwezig zijn bij aankoop van het toestel. Het zal altijd mogelijk blijven deze apps manueel te installeren via playstore e.d. Allemaal bangmakerij en boycot van America.
  • Albert Gysels

    5 jaar geleden
    Als Huawei met een alternatief OS komt koop ik direct terug een Huawei. Google scant zelfs onze online aankopen, de Intel chips zijn zo lek als een zeef, daarom dat ik steeds voor AMD kies. Ik heb Huawei nooit kunnen betrappen op het opslaan van mijn gegevens en heb een 90% vertrouwen in dat bedrijf...in Google heb ik altijd slechts 10% vertrouwen gehad, idem met Apple en Facebook en Microsoft. PayPal is ook al buiten omdat ook zij uw politieke overtuiging aan de VS geheime diensten overmaken.