UEFA Champions League > Hoofdtoernooi > Halve finale / Speeldag 1

FC Bayern München - Real Madrid

2 - 2
Leroy Sané53'Harry Kane57'
24'Vinícius Júnior83'Vinícius Júnior

43' Geel

Noussair Mazraoui

46' Wissel

in: Raphaël Guerreiro
out: Leon Goretzka

53' Doelpunt

1-1 Leroy Sané
Assist: Konrad Laimer

57' Doelpunt

2-1 Harry Kane

80' Wissel

in: Serge Gnabry
out: Thomas Müller

82' Geel

Kim Min-jae

87' Wissel

in: Alphonso Davies
out: Leroy Sané

24' Doelpunt

0-1 Vinícius Júnior
Assist: Toni Kroos

64' Geel

Toni Kroos

65' Wissel

in: Eduardo Camavinga
out: Nacho

75' Wissel

in: Luka Modric
out: Jude Bellingham

76' Wissel

in: Brahim Díaz
out: Toni Kroos

83' Doelpunt

2-2 Vinícius Júnior

87' Wissel

in: Joselu
out: Rodrygo

90'+1' Geel

Lucas Vázquez
Start wedstrijd 21:01 Plaats München Stadion Allianz Arena Toeschouwers 75 000 Scheidsrechter Clément Turpin

Alles te herdoen: Bayern München en Real Madrid houden elkaar in evenwicht in halve finale Champions League

Bayern München is in eigen huis niet voorbij Real Madrid geraakt in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. Het werd 2-2. Thibaut Courtois zat bij de Koninklijke voor het eerst op de bank sinds hij in augustus zijn kruisband scheurde.

Real Madrid was naar de Allianz Arena afgezakt met een duidelijke opdracht: een laag blok neerzetten en er af en toe in de omschakeling op snelheid uitkomen. Dat leverde net als in de vorige ronde tegen Manchester City resultaat op, want de Koninklijke ging met een 0-1-voorsprong rusten.

Een klasseflits van Toni Kroos had voor de Spaanse voorsprong gezorgd. Vinicius Jr trok Bayern-verdediger Kim Min-Jae met zich mee richting de middencirkel om daarna op het juiste moment in diens rug te duiken met zijn snelheid. Kroos had de plannen van zijn ploegmaat door en gaf op het perfecte moment de perfecte pass. Vinicius kon alleen op Neuer af en schoof de 0-1 binnen.

Bayern was nochtans de betere ploeg, maar Real is in de Champions League dodelijk efficiënt. De eerste kans van de troepen van Ancelotti was meteen prijs. De thuisploeg liet zich evenwel niet kennen en boog in de tweede helft de stand op enkele minuten tijd helemaal om.

Eerst kwam Leroy Sané goed naar binnen gesneden vanop rechts. Hij knalde het leer vanop de rand van de zestien in de korte hoek voorbij Real-doelman Lunin. Vier minuten later ging Musiala liggen in het strafschopgebied van de Koninklijke na een penaltyovertreding van Lucas Vazquez. De bal ging op de stip en Harry Kane legde de 2-1 in doel.

Real was daarna even helemaal het noorden kwijt, maar Bayern slaagde er ondanks grote kansen niet in om de score verder uit te diepen. Ancelotti greep evenwel in en haalde zowaar Kroos en Bellingham naar de kant om Modric en Brahim Diaz in de strijd te gooien. Een paar minuten later kwam de gelijkmaker er. Opnieuw wees de ref naar de penaltystip. Dit keer na een fout van Kim Min-Jae op Rodrygo. Vinicius zette net als Kane een halfuur eerder de strafschop feilloos om.

Zo werd het uiteindelijk 2-2 tussen Bayern en Real. Alles kan nog in de terugwedstrijd volgende week.

Thibaut Courtois wuifde naar het publiek tijdens de opwarming. Hij zat voor het eerst sinds zijn blessure op de bank bij Real. Foto: AFP