Zeven banken die actief zijn in ons land, investeren samen 17,6 miljard dollar (ongeveer 15 miljard euro) in de twintig grootste kernwapenproducenten. Het gros komt op het conto van BNP Paribas, de Franse moederbank van BNP Paribas Fortis waarvan de Belgische staat de grootste aandeelhouder is.
Volledig scherm
Zeven banken die actief zijn in ons land, investeren samen 17,6 miljard dollar (ongeveer 15 miljard euro) in de twintig grootste kernwapenproducenten. Het gros komt op het conto van BNP Paribas, de Franse moederbank van BNP Paribas Fortis waarvan de Belgische staat de grootste aandeelhouder is. © AFP

"Banken actief in België investeren meer dan 17 miljard dollar in kernwapenbedrijven"

Zeven banken die actief zijn in ons land, investeren samen 17,6 miljard dollar (ongeveer 15 miljard euro) in de twintig grootste kernwapenproducenten. Dat cijfer komt uit een nieuw rapport van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens, de ngo Fairfin en de website bankwijzer.be. 

29 reacties

  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    haal je centen weg bij dergelijke bank. Wat gaan ze doen wanneer iedereen die niet akkoord gaat bij hen vertrekt ?
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    @Ludwig Vanden Boer: Schaam u man, denkt u niet aan het leed dat onschuldige oorlogsslachtoffers al met "gewone" wapens wordt aangedaan en dan spreek ik nog niet met kernwapens. Zo een bank als BNP Paribas Fortis heeft afgedaan bij mij!
  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    zullen in de winter nog spijt krijgen dat wij geen kerncentrales hebben
  • Noella Vancompernolle

    6 jaar geleden
    Misschien vertrouwen we teveel ons spaargeld toe aan de banken? Of investeren ze die miljarden bijgedrukte euro's van de ECB?
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Het interesseert geen enkele bank wat de moraal is van het verhaal. Enkel winst en liefst zoveel mogelijk. Dat er morgen een van die bommen honderduizenden slachtoffers kan maken, interesseert niemand van die bankmensen.