.
Volledig scherm
. © rv

Amsterdam geeft leerkrachten voorrang om huis te kopen

Honderd nieuw op te leveren woningen in Amsterdam gaan dit jaar naar jonge, startende leerkrachten die lesgeven op een basisschool of middelbare school in de stad. Dat heeft het college van B en W besloten.

0 reacties

  1. LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense minister van Landbouw, verdacht van corruptie, aangehouden - Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne
    LIVE UPDATE

    LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense minister van Landbouw, verdacht van corruptie, aangehou­den - Grieken­land levert geen Patriots aan Oekraïne

    Griekenland zegt dat het geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne zal leveren. De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky, die beschuldigd wordt van het zich toe-eigenen van staatsgrond voor hij deel uitmaakte van de regering, heeft zijn ontslag ingediend. Rusland heeft “enkele tientallen” tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Wit-Rusland. En Oekraïne gebruikte voor het eerst langeafstandsraketten met bereik van 300 kilometer, heimelijk gestuurd door de VS. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.