© Jozef Croughs

Dubbele oproep voor woningbranden in Sint-Truiden en Gingelom

Sint-Truiden/Gingelom -

In de brandweerkazerne in Sint-Truiden zijn vrijdagmiddag op korte tijd twee meldingen van woningbranden binnengekomen. In beide gevallen bleef de schade beperkt.

Vrijdagmiddag rond 12.15 uur kwam de eerste melding binnen van een woningbrand in de Kloostermolenstraat in Ordingen. Het korps rukte meteen met de grote middelen uit. Bij aankomst bleek het om een keukenbrand te gaan. Een oververhitte pan had vuur gevat, waardoor er rook in de woning hing. Na het verluchten was alles opnieuw in orde.

Het korps was nog maar net teruggekeerd in de brandweerkazerne, toen om 13.15 uur al een nieuw noodoproep binnenkwam voor een woningbrand, dit keer in de Wezerenstraat in Montenaken (Gingelom). De overbuurvrouw had als eerste de rook opgemerkt die vanonder het dak ontsnapte. Ze verwittigde ook meteen de bewoners.

“De melding kwam binnen voor een woningbrand”, zegt brandweerkapitein Steven Rennen. Ook de brandweer van Landen was aanwezig. “Snel bleek dat er op de zolder rook hing. Dat was aan de achterkant van de woning te zien. De vermoedelijke oorzaak was een slecht werkende verwarmingsketel, in combinatie met een niet-onderhouden schouw.”(jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer