© BELGA

Slecht nieuws voor Standard: Rouches krijgen opnieuw een transferverbod

Standard zit in slechte papieren. De Luikse club heeft daarom - na eerder een negatief advies gekregen te hebben over zijn proflicentie - opnieuw een transferverbod opgelegd gekregen.

La Dernière Heure, Vincent Van Genechten

Standard kon in april bepaalde financiële verplichtingen niet nakomen en mag daarom voor de tweede keer dit seizoen geen transfers doen. Dat gebeurde eerder in december, wat toen na een week werd opgeheven. Dit verbod geldt voor de komende zomermercato, al kan het zijn dat ook dit slechts van tijdelijke aard is.

Een nieuwe klap dus voor de Rouches en eigenaar 777 Partners. De Amerikanen zagen eerder dit jaar nog een pikzwart financieel rapport verschijnen van de Nationale Bank, waaruit bleek dat er vorig seizoen liefst 20 miljoen euro verlies geleden werd in Luik. In 2022 twijfelde de Licentiecommissie van de voetbalbond al of Standard nog wel verder kon. 777 Partners deed financieel het nodige, maar in de dagelijkse werking van de club is amper beterschap merkbaar.

Er wordt nog steeds gesproken van een tekort van 15 miljoen euro, al zouden de lonen intussen wel betaald zijn. Nu sijpelt echter door dat de licentie-auditeur een negatief advies had gegeven aan de licentiecommissie omtrent de proflicentie van Standard voor volgend seizoen. Die werd vervolgens wel toegekend, maar de twijfels over de toekomst van de Rouches blijven bestaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Onze club verscheen woensdag voor de Licentiecommissie in het kader van de maandelijkse controle en vernam dat ons een tijdelijk transferverbod zou worden opgelegd omdat we niet alle gevraagde betalingsbewijzen binnen de opgestelde termijn konden voorleggen”, reageert de Luikse club. “De club zal de komende dagen werken aan het opheffen van deze sanctie en heeft er vertrouwen dat het hierin zal slagen. We verwachten daarom dat dit geen impact zal hebben op de komende zomertransferperiode. Het is ook belangrijk om te specificeren dat deze sanctie de verkregen licentie voor volgend seizoen niet in twijfel trekt.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL