© vrs

Buurt is ‘stoepparkeerders’ beu: “Wie niet horen wil, moet maar voelen”

Bewoners van de Leopold II-straat in Sint-Truiden raken maar niet af van de foutparkeerders. Ouders die hun kinderen droppen en oppikken aan de Academie Haspengouw kregen enkele weken geleden opnieuw een brief. “Het is een oud zeer, ook in de Spoorwegstraat”, zegt korpschef Steve Provost. “Als ze niet willen luisteren naar onze laatste verwittiging, gaan ze op de bon.”

Raf VANMECHELEN

Een moeder (46) van drie dochters is het beu. “Ik woon hier nog maar sinds september”, zegt de vrouw. “Blijkbaar ben ik in die korte tijd iemand die de moed nog niet heeft opgegeven om tegen de ‘stoepparkeerders’ te strijden. Als mijn dochtertje van elf het huis verlaat, hou ik mijn hart al vast. Bang dat ze onder een wagen belandt. Ouders rijden hier gewoon over het voetpad om op hun kinderen te wachten, elke dag weer opnieuw.”

De vrouw stuurde ondertussen ook al een mail naar het stadsbestuur. “In een antwoordje werd gemeld dat ze op de hoogte zijn van het probleem. Voor de Academie werden al paaltjes op de stoeprand geplaatst. De overlast is dus verschoven tot voor onze huizen. Ik wil gewoon dat dit stopt, desnoods worden er maar paaltjes over de hele lengte van de straat geplaatst.”

We spraken gisterenavond ook met enkele foutparkeerders. “We hebben geen andere keuze”, klonk het bijna in koor. De bestuurders begrijpen wel dat er klachten zijn, maar lijken zich daar weinig van aan te trekken. “Het is toch maar voor eventjes? Het is hier zoeken naar een parkeerplaats, vaak is die er niet.” We namen gisteravond zelf de proef op de som. In de aanpalende straten telden we elf vrije plaatsen op wandelafstand van de Academie.

Brief

Volgens korpschef Steve Provost heeft de politie enkele weken geleden erop aangedrongen dat er opnieuw een brief aan alle ouders werd meegegeven. “Dat heeft de Academie ondertussen gedaan. Ook in de nabijgelegen Spoorwegstraat, waar er een dansschool is, werd hetzelfde initiatief genomen. Ook daar parkeren bestuurders nog altijd op het voetpad, eveneens een situatie die al erg lang aansleept.”

Provost zegt dat de politie een aantal weken heeft gewacht om te verbaliseren. “Tot alle ouders het schrijven hadden gelezen. Maar die periode is nu voorbij. We gaan meer patrouilleren in de straten en de foutparkeerders beboeten. Wie niet wil horen, moet maar voelen.”