Direct naar artikelinhoud
China

Man gearresteerd die geld uit wolkenkrabber gooide: “Ik wilde de armen helpen”

Man gearresteerd die geld uit wolkenkrabber gooide: “Ik wilde de armen helpen”
Beeld AFP

Het heeft afgelopen zaterdag bankbiljetten geregend in een wijk van het Chinese Hongkong. Oorzaak van de stortbui was een stunt van een jongeman die gespecialiseerd is in cryptomunten. Hij wilde met zijn actie “de armen helpen”.

Voorbijgangers filmden met hun smartphones de biljettenbui in de wijk Sham Shui Po. De geldbriefjes ter waarde van 100 Hongkong dollar (ongeveer 11 euro) dwarrelden vanuit een wolkenkrabbers. De beelden werden live uitgezonden via een Facebook-pagina van de cryptomuntenfan. 

Wong Ching-kit (24) wilde als een moderne versie van Robin Hood doorgaan en zei dat hij “de armen wilde helpen door van de rijken te stelen”. De gulle jongeman werd kort na de feiten opgepakt door de politie, toen hij zijn Lamborghini voor zijn deur parkeerde. Als reden voor zijn arrestatie gaf de politie dat hij “de openbare orde had verstoord”. De politie verklaarde dat agenten voor zo’n 6.000 Hongkong dollar (680 euro) biljetten hadden kunnen recupereren.

Riskante business

Vele mensen hebben de laatste jaren een fortuin gemaakt door op cryptomunten zoals de bitcoin te speculeren. Toch blijft het een riskante business. De bitcoin haalde eind 2017 bijvoorbeeld nog een waarde van 20.000 Amerikaanse dollar (17.600 euro), maar vorige vrijdag was de munt nog maar 3.200 dollar (2.800 euro) waard.