Nibali rijdt in 2019 Giro maar ook Tour, ondanks dramatische val op Alpe d’Huez

© BELGA

In Kroatië werd vanmiddag Bahrain-Merida voorgesteld. Met bondscoach Rik Verbrugghe en nieuwkomer Dylan Teuns heeft het team twee Belgen op de loonlijst staan. Maar de grote blikvanger blijft Vincenzo Nibali.

hc/gvdl

Nibali gaf bij de voorstelling van het team op het Kroatische vakantie-eiland Hvar mee dat hij in 2019 voor de dubbel Giro-Tour zal gaan. In de Giro wil hij een klassement nastreven, de Ronde van Frankrijk is niet zijn topprioriteit in 2019.

“Na mijn val in de Tour heb ik de competitie snel hervat”, sprak Nibali. “De Ronde van Spanje was zwaar voor mij maar in Lombardije voelde ik mij opnieuw supergoed met een tweede plaats als uitstekend resultaat. Daar kon ik vrede mee nemen. Mijn programma voor 2019? Ik rijd Giro en Tour waarbij de Giro prioriteit krijgt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrij vertaald: in de Giro streeft de 34-jarige Italiaan een klassement na, in de Tour zal hij eerder op ritzeges mikken. Het is trouwens een kleine verrassing dat de Italiaan bereid is de Tour opnieuw in zijn programma op te nemen. Afgelopen zomer moest hij de Tour verlaten nadat hij tijdens de beklimming van Alpe d’Huez door een onvoorzichtige toeschouwer ten val was gebracht. De Italiaan hield aan zijn val een gebroken wervel over en werd gedwongen de Tour te verlaten. Nibali en zijn werkgever dreigden met juridische acties tegen Tourorganisator ASO en vorige maand nog werd de Italiaan verhoord door de Franse politie naar aanleiding van het incident. Nibali wil immers dat de organisator aansprakelijk wordt gesteld voor de gevolgen van zijn valpartij.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen