Jinze Joris aan de meet: “Mijn doel voor dit jaar is bereikt.”© Geert De Rycke

Wielrennen : Ronde van Vlaanderen voor nieuwelingen

Jinze Joris zet Ronde van Vlaanderen op zijn naam: “Een herinnering voor het leven!”

Jawadde! 8 seconden, zoveel voorsprong had Jinze Joris (Acrog-Tormans) zondag nog over op de rest in de Ronde van Vlaanderen. Voldoende om zijn fiets, MVDP-gewijs, in de lucht te steken. “Ongelofelijk, hier ga ik elke Ronde nog aan terugdenken”, aldus de nieuweling uit Blaasveld. Jinze Joris, onthou de naam!

Lieven Verheyen

“Mijn doel voor dit jaar is bereikt”, krijgen we een meer dan tevreden Joris te horen. “BK, BK tijdrijden, … leuk, maar de Ronde is een categorie apart of je nu nieuweling of prof bent. Echt, ik ga elk jaar op de dag van de Ronde van Vlaanderen kunnen terugdenken aan deze geweldige overwinning.”

De renner van Acrog-Tormans sleurde een paar keer, maar op zo’n 7 kilometer van de meet was het op de Wolvenberg dan toch raak. De nieuweling uit Blaasveld was ribbedebie. “Ik wilde absoluut niet met een te grote groep naar de finish rijden. Ja, dat nummertje op de Wolvenberg was dan ook gepland. Maar het was lastig, achter mij wilden ze natuurlijk ook deze prachtwedstrijd op hun palmares zetten. Een hele tijd bleef ik denken: wat als ze mij seffens inhalen? Dan ben ik eraan voor de moeite.” Zover zou het nooit komen.

Jinze Joris stond eerder deze maand al op het hoogste schavotje tijdens het BK tijdrijden.

Showtime

Na de meet was het even showtime bij Joris. Net als MVDP stak hij de fiets in de hoogte. Al was het daardoor wel opletten geblazen voor de renners die moesten spurten om de tweede plaats. “Achteraf gezien was dat inderdaad wel een klein risico. Maar ik wou hier absoluut dit gebaar maken. Dat zat al zolang in mijn hoofd.”

Op pinkstermaandag kan de 16-jarige renner een dag extra genieten van zijn overwinning. Of toch niet ? “Dinsdag heb ik drie grote toetsen op school. Dus moet ik de knop redelijk snel omdraaien. Al zal het toch regelmatig door mijn hoofd spoken dat ik hier vandaag een droom heb waargemaakt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen