Een dolblije Simons nadat hij vorige maand met Dender promoveerde.© BELGA

Westerlo gaat vol voor Timmy Simons als nieuwe hoofdcoach

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach is Westerlo uitgekomen bij Timmy Simons (47). De Kempenaars hebben de voormalige Rode Duivel bovenaan hun lijst staan en maken volop werk van een deal.

dvd, bdh

Dat betekent ook dat ze een overeenkomst moeten vinden met Dender, de club die Simons net nog naar eerste klasse heeft geloodst en waar hij tot 2025 onder contract ligt. Simons zelf staat alvast open voor een overgang naar Westerlo, dat ondanks een moeilijk seizoen de ambitie en de middelen heeft om stabieler voor de dag te komen. De komende dagen moet duidelijk worden of er een akkoord op alle niveaus uit de bus kan komen.

Simons begon zijn trainerscarrière in 2018 als assistent bij Club Brugge, waar hij afscheid had genomen als speler, werkte er ook in de jeugd en trok dan naar Zulte Waregem, waar hij in 2022 voor het behoud zorgde maar niet mocht blijven. In februari 2023 tekende hij bij Dender, waar hij dus een straffe stunt realiseerde. Eerst door de club in tweede klasse te houden en vorige maand door te promoveren.

Overigens wordt Vladan Kujovic (45) de nieuwe keeperscoach van Westerlo. Hij komt van Lommel en vervangt Paul Peeters, die stopt bij de A-kern.

Simons.© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer