© PZ Politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

Hasseltse overvallen in steegje na avond stappen: daders krijgen 24 maanden cel

Hasselt -

“Blanke vrouwen hebben altijd cash bij.” Dat kreeg een 41-jarige Hasseltse op 9 maart vorig jaar naar het hoofd geslingerd tijdens een brutale overval. Na een avondje stappen beroofden enkele mannen haar van haar handtas. Ze zijn donderdag veroordeeld tot 24 maanden cel.

Geert Houben

Het was rond 1.25 uur toen de vrouw huiswaarts keerde. In een steegje langs de Kuringersteenweg kruiste ze een man. Hij greep haar bij de keel en duwde de vrouw tegen de grond. Al snel kwamen twee mannen erbij. De vrouw verweerde zich hevig en kreeg een voet op de keel gezet. “Cash geld, cash geld”, riepen de daders. Het slachtoffer zei niets op zak te hebben, wat grote verbazing wekte bij de daders. “Blanke vrouwen hebben altijd cash bij”, kreeg ze te horen. Uiteindelijk gingen de mannen er met haar handtas en bankkaarten vandoor.

Fotoconfrontatie

De vrouw slaagde er snel in om de politie te verwittigen. Niet veel later merkte een politiepatrouille in de omgeving twee mannen op, een Hasselaar van 42 jaar en een 36-jarige Hasselaar van Irakese origine, die voldeden aan haar omschrijving. De herkenning in een fotoconfrontatie deed uiteindelijk de rest. Met de hulp van een alerte buurman kreeg het slachtoffer later haar handtas en bankkaarten terug. Op het proces had de procureur het over zeer ernstige feiten. Hij wees erop dat de twee daders – een derde verdachte werd nooit gevonden – geen onbekenden zijn voor het gerecht. Respectievelijk zijn ze bekend voor diefstallen en drugsdelicten. De rechter acht de twee nu schuldig aan de feiten. Elk zijn ze veroordeeld tot 24 maanden cel en 800 euro boete. Daarnaast moeten de twee daders elk 353,65 euro proceskosten betalen. Aan het slachtoffer zijn ze samen een vergoeding van 2.329 euro verschuldigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer