© Victoriano Moreno

Borgerhoutse leerlingen houden Verkeersweken

Meer dan 1.100 leerlingen van vijftien Borgerhoutse basisscholen nemen de komende twee weken deel aan de eerste editie van de Verkeersweken, georganiseerd door het district.

evw

“Meer dan 7.000 Borgerhoutse kinderen uit de basisschool verplaatsen zich elke dag naar school. Vaak te voet of met de fiets. Het is belangrijk dat ze dit veilig kunnen doen en dat ook andere weggebruikers hier rekening mee houden”, klinkt het bij districtsschepen van Jeugd Omar Al Jattari (Groen) en districtsvoorzitter Stephanie Van Houtven (s.pa).

Daarom organiseert het district nog tot en met 6 oktober een eerste editie van haar Verkeersweken. Gisteren werd hiervoor de aftrap gegeven. “Als district werken wij nauw samen met onze basisscholen. In overleg met hen blijkt dat verkeersveiligheid een van hun voornaamste prioriteiten is, maar dat deelnemen aan workshops vaak om praktische redenen niet voor de hand liggend is. Daarom beslisten we om het aanbod te bundelen.”

Tijdens deze Verkeersweken worden de pijlen gericht op de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar. “Het vierde leerjaar krijgt op Spoor Oost lessen stuurvaardigheid. Want voor veel kinderen is het niet evident zich te begeven in het drukke verkeer en daarrond te oefenen. Leerlingen van het vijfde leerjaar krijgen dan weer lessen over de dode hoek. Daarnaast kunnen beide leerjaren ook deelnemen aan een inleefparcours waarbij ze ervaren hoe mensen met een beperking deelnemen aan het verkeer.”

Voor de zesde leerjaren worden ten slotte fietsklassen verkeersvaardigheid in de eigen schoolomgeving georganiseerd door partner Pro Velo. “Tijdens die lessen wordt er extra aandacht besteed aan gevaarlijke punten in de schoolomgeving.”

Campagne

Aan deze Verkeersweken koppelt het district ook een verkeerscampagne. Met infoborden aan alle 17 basisscholen en met drie videospotjes die te zien zijn op sociale media wil het iedere gebruiker van de openbare weg betrekken. Ouders krijgen bovendien een flyer mee met verkeerstips. “We willen iedereen aanspreken op zijn of haar gedrag in het verkeer.”