Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

MINI Fashion voor de urban traveller

Primeur op Pitti Uomo 94: modecollectie by MINI & The Woolmark CompanyBeeld Mini Fashion

Op de modebeurs Pitti Uomo 94 presenteerde MINI deze week een nieuwe Capsule Collectie voor de ‘urban traveller’: MINI FASHION FIELD NOTES, gecreëerd door jonge, beloftevolle designers, geïnspireerd door reisverhalen over de hele wereld en gemaakt van de fijnste Merino wol. 

Een ode aan de ‘Urban Traveller’

‘Transcending borders’. Het is al enkele jaren het mission statement van MINI fashion, en dat uitte zich reeds in 3 collecties met een duidelijk en actuele boodschap. Eerst was er ‘Bold Meets Genderless’ (2016), gevolgd door ‘Beyond Native’ (2017), en deze keer overstijgt MINI zijn grenzen met ‘Travel Stories’. Daarmee wil het brand een nieuwe vorm van reizen voorop stellen: reizen als mindset, als een grensverleggende, zinnenprikkelende ervaring, als een trip van en naar verschillende gevoelens, culturen en perspectieven. De Capsule Collectie werd deze week voor het eerst voorgesteld in Firenze op Pitti Uomo 94, één van de meest toonaangevende fashion- en lifestylebeurzen voor mannen.

Ontdek de designers

De Capsule Collectie kwam tot stand in samenwerking met The Woolmark Company. Een prima match, want ook dit merk scheert hoge toppen op vlak van innovatie en design. Het partnership had van meet af aan als doel het werk van jonge, talentvolle designers te promoten. Hen een steun in de rug en in de juiste richting te geven. Een kwartet van designers van over de hele wereld kreeg de opdracht om hun persoonlijke en positieve reisverhalen om te zetten in fashion items voor de urban traveller. Hierbij konden ze werken met de fijnste Merino wol.

1. Liam Hodges (Londen)

Stijl: expressief en casual, veelzijdig,
Bekend om: wijde modellen en patchwork

Liam Hodges (Londen)Beeld Mini Fashion

2. Staff only (Shangai)

Stijl: geeky en poëtisch filosofisch, vrij provocerend
Bekend om: het willen doorbreken van grenzen tussen fashion, design en accessoires

Staff only (Shangai)Beeld Mini Fashion

3. PH5 (New York)

Stijl: edgy en architecturaal
Bekend om: innovatieve breitechnieken

PH5 (New York)Beeld Mini Fashion

4. Rike Feurstein (Berlijn)

Stijl: puur, gevoelig, luxueus
Bekend om: kleurexperimenten, verrassende structuren en surrealistische details

Rike Feurstein (Berlijn)Beeld Mini Fashion

Ook MINI zelf verlegt grenzen en transformeert van een fashionable automerk naar een allround lifestylebedrijf, met een focus op fashion, living en design én met de intentie om baanbrekende creativiteit te ondersteunen. Lees meer op www.mini.com/fashion.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel