“Dokter dood” Jane Barton verantwoordelijk voor dood van ten minste 456 patiënten

© Belga/Shutterstock

De Britse Jane Barton, bijgenaamd “dokter dood”, is wel degelijk verantwoordelijk voor de dood van ten minste 456 van haar patiënten. Dat is het besluit van een onderzoek dat al sinds 2014 werd gevoerd en waarvoor een miljoen documenten geanalyseerd werden. De honderden patiënten stierven door een overdosis pijnstillers.

knl

Barton, die tijdens de jaren 90 werkzaam was in het Gosport War Memorialziekenhuis, wordt verantwoordelijk gesteld voor de dood van ten minste 456 patiënten. Er wordt vermoed dat ze ook een rol speelde bij het overlijden van nog ruim 200 anderen, maar daarvoor zag het onderzoeksteam niet genoeg bewijzen.

LEES OOK. Het verhaal van “dokter dood” Jane Barton, die ervan verdacht wordt ruim 800 patiënten te hebben gedood

Dat Barton nu verantwoordelijk gehouden wordt, is een hele opluchting voor de nabestaanden van haar slachtoffers. Al sinds het begin van de jaren 90 komen er geregeld klachten tegen de arts en er werd al verschillende keren een onderzoek ingesteld.

Jeremy Hunt, de Britse minister van Volksgezondheid, deelt mee dat de politie en het parket het materiaal in het onderzoeksrapport zullen bekijken. Op basis daarvan zullen ze beslissen of Barton ook gerechtelijk vervolgd wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen