© sb

104-jarige Jeanne Valgaerts is oudste inwoner van Leopoldsburg: “Een lekker snoepje sla ik nooit af”

Leopoldsburg

Met haar 104de verjaardag bracht Jeanne Valgaerts het wzc Reigersvliet in Leopoldsburg dinsdagnamiddag in feeststemming. Uiteraard was het vooral voor Jeanne een hoogdag, maar tegelijk ook voor het woonzorgcentrum en de gemeente die nooit eerder een inwoner van 104 mochten vieren.

Jeanne woont ondertussen ruim twee jaar in het wzc Reigersvliet nadat ze eerder vanaf haar negentigste een gelijkvloers serviceflatje bewoonde in ’t Heppens Hof. Daar vierde ze destijds in volle coronatijd haar eeuwfeest zodat de feestvreugde enigszins gedrukt werd door de strenge beperkingen. Maar ook die periode heeft ze met het nodige optimisme vrijwel probleemloos overbrugd. Net als die andere donkere periodes waarvan ze niet gespaard bleef. “Neen, haar leven was niet altijd een wandeling door het park. Zo heeft ze vier kinderen en haar man verloren, twee wereldoorlogen gekend en daarbij ook nog de ramp in Oostmalle meegemaakt waar ze destijds met haar gezin woonde. Maar dat alles heeft nooit haar eeuwig optimisme kunnen temperen. Zeuren staat niet in haar woordenboek”, getuigt dochter Ria.

Droge humor

Op haar 104de is Jeanne nog steeds heel goed bij de pinken. In het woonzorgcentrum legt niemand haar in de luren. Met haar gevatte droge humor maakt ze zich bij het personeel en de andere gasten erg geliefd. Enkele weken geleden nog zei Jeanne bij de start van een breisessie die haar weinig interesseerde: “Vandaag heb ik geen zin om te breien en morgen brei ik daar een vervolg aan”.

Jeanne die ook door een afvaardiging van het gemeentebestuur werd gehuldigd, genoot zichtbaar van de aandacht tijdens haar verjaardagsfeest. “Neen, ik heb me niet zenuwachtig gemaakt voor deze dag. Alles komt zoals het komt en ik geniet nog iedere dag van het leven. Dat lukt nog steeds met weinig medicijnen. Een lekker snoepje sla ik nooit af. Wat ik het liefste doe? Gaan tafelen met de familie.” (sb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer