Marcello With tijdens zijn assisenproces in Antwerpen, eind vorig jaar.© Jan Van der Perre

Roofmoordenaar krijgt geen extra straf voor drugsbezit en fraude met bankkaart van werkgever

Lier/Heist-op-den-Berg -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft Lierenaar Marcello With, die eind vorig jaar dertig jaar cel opliep voor de roofmoord op de uitbater van een wisselkantoor in Antwerpen, geen extra straf opgelegd. De man stond terecht voor drugsbezit en -handel en voor fraude met een bankkaart.

Theo Derkinderen

Eind november veroordeelde het Antwerpse hof van assisen Marcello With (22) tot dertig jaar opsluiting voor de roofmoord op Bola Omotosho (55). Het slachtoffer, een wisselagent in een kantoor van Western Union in Antwerpen, was met messteken om het leven gebracht. Omdat er ook geld was verdwenen werd de Lierenaar schuldig bevonden aan roofmoord.

Nu stond de Lierenaar in Mechelen terecht. “Want tijdens een huiszoeking in het kader van het moordonderzoek heeft de politie vier gram wiet aangetroffen in een flat in het centrum van Lier. Drugs die meneer With aan een vriendin had gegeven. En dat staat gelijk met handel in drugs. En bij een controle in de Antwerpse gevangenis werd nog eens 18 gram cannabis aangetroffen”, aldus de openbare aanklager.

De man stond niet alleen voor inbreuken op drugswetgeving terecht, maar ook voor een geval van fraude met een bankkaart. “In 2019 – een jaar voor de roofmoord in Antwerpen – werkte hij als stagiair in een garage in Heist-op-den-Berg. Omdat hij met een auto naar de keuring moest, kreeg hij een bankkaart mee. Maar daarmee pleegde hij fraude. Er verdween zo maar eventjes 40.000 euro van de rekening.”

Het geld werd afgehaald in het Antwerpse. “En toeval of niet: net dan was de man ingelogd op een WiFi-netwerk in Antwerpen. Het geld belandde op een rekening van een andere man die zijn bankkaart was kwijtgespeeld.”

Geen bewijs

Advocate Hanne Lenaerts ontkende dat Marcello drugs heeft verhandeld. Volgens haar waren de drugs voor eigen gebruik. Ook de fraude met de bankkaart ontkende de Lierenaar. “Hij is snel in het vizier gekomen omdat hij natuurlijk de nieuwe stagiair was. Want net dan was het geld van de rekening verdwenen. Maar dat wil niet zeggen dat hij de diefstal ook heeft gepleegd”, stelde meester Lenaerts. “Verdacht? Ja. Maar er is geen enkel bewijs van schuld.”

De rechtbank oordeelde nu om geen extra op te leggen voor de Lierenaar, temeer omdat hij al veroordeeld was tot dertig jaar opsluiting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen